
katarinalucanova | Obrátené jablkové rezy s orechmi
Výborne dochutený jesenný koláčik s orechmi, hrozienkami a nasekanou čokoládou plný jabĺk.
Cesto: | ||
280 | gramov | polohrubá múka |
200 | gramov | kryštálový cukor |
5 | kusy | vajce |
100 | millilitrov | olej |
100 | millilitrov | voda |
1 | balík | prášok do pečiva |
100 | gramov | nasekaná čokoláda |
100 | gramov | nasekané orechy |
3 | polievkové lyžice | rum |
3 | polievkové lyžice | hrozienka |
1200 | gramov | jablká nastrúhané |
Poleva: | ||
200 | gramov | čokoláda na varenie |
70 | gramov | Cera |
Dokončenie: | ||
smotana na šľahanie |
Hrozienka umyjeme a zalejeme rumom. Jablká umyjeme, očistíme, nastrúhame a zbavíme šťavy. Môžeme pridať cukor podľa chuti ale nemusíme. Na plech dáme papier na pečenie alebo silikónovú podložku a rovnomerne naň rozložíme jablká.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, primiešame olej s teplou vodou a postupne primiešame múku s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme nasekané orechy, čokoládu a hrozienka s rumom.
Cesto vylejeme na jablká a pečieme na 170 stupňov asi 20 minút.
Po upečení necháme vychladnúť a celý koláč obrátime na druhú tácku alebo plech. Stiahneme papier a polejeme čokoládovou polevou. Necháme zatuhnúť a môžeme dozdobiť vyšľahanou smotanou na šľahanie.
Čokoládová poleva: Čokoládu a Ceru roztopíme spolu vo vodnom kúpeli.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty