
Mariolka | Nepečené nanuky - Red velvet a lemon curd
Efektná a chutná kombinácia.
Ingrediencie
200 | gramov | čokoláda na varenie |
150 | gramov | korpus red velvet |
2 | polievkové lyžice | mascarpone |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
4 | čajové lyžičky | Lemon curd |
Postup
Čokoládu rozpustíme nad parou. Časť rozpustenej čokolády nalejeme do formy na nanuku, silikónovým štetcom dôkladne rozotrieme v tenkej vrstve po dne a po bokoch, jemne pobúchame, aby sa uvoľnili bublinky vzduchu.
Potom otočíme formy hore dnom a znovu pobúchame, aby stiekol prebytok čokolády. Necháme v chlade stuhnúť.
Medzitým si pripravíme náplň: korpus najemno rozmrvíme a zmiešame s nátierkovým maslom alebo mascarpone a s práškovým cukrom.
Na stuhnutú čokoládu rozotrieme po 1 ČL lemon curd. Náplň rozdelíme na 1/4, každú jemne natlačíme do formy 2-3mm od vrchu (necháme priestor pre čokoládu) a zapichneme paličku namočenú do čokolády. Necháme stuhnúť.
Potom nanuky "zaviečkujeme" - nalejeme navrch čokoládu, stierkou zarovnáme a dáme stuhnúť do chladu.
Nanuky opatrne z formy uvoľníme, pofŕkame zvyšnou čokoládou a ozdobíme posýpkou.

Mariolka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.