
Mariolka | Nepečené nanuky - Red velvet a lemon curd
Efektná a chutná kombinácia.
Ingrediencie
200 | gramov | čokoláda na varenie |
150 | gramov | korpus red velvet |
2 | polievkové lyžice | mascarpone |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
4 | čajové lyžičky | Lemon curd |
Postup
Čokoládu rozpustíme nad parou. Časť rozpustenej čokolády nalejeme do formy na nanuku, silikónovým štetcom dôkladne rozotrieme v tenkej vrstve po dne a po bokoch, jemne pobúchame, aby sa uvoľnili bublinky vzduchu.
Potom otočíme formy hore dnom a znovu pobúchame, aby stiekol prebytok čokolády. Necháme v chlade stuhnúť.
Medzitým si pripravíme náplň: korpus najemno rozmrvíme a zmiešame s nátierkovým maslom alebo mascarpone a s práškovým cukrom.
Na stuhnutú čokoládu rozotrieme po 1 ČL lemon curd. Náplň rozdelíme na 1/4, každú jemne natlačíme do formy 2-3mm od vrchu (necháme priestor pre čokoládu) a zapichneme paličku namočenú do čokolády. Necháme stuhnúť.
Potom nanuky "zaviečkujeme" - nalejeme navrch čokoládu, stierkou zarovnáme a dáme stuhnúť do chladu.
Nanuky opatrne z formy uvoľníme, pofŕkame zvyšnou čokoládou a ozdobíme posýpkou.

Mariolka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Jednoduchý vláčny malinový koláč
Kamila
Jednoduchý vláčny malinový koláč
Fotorecept na božský a hlavne rýchly ovocný koláč s malinami. Ovocie môžete použiť aj iné - višne, čučoriedky, menšie kúsky marhuľ. Nižšie uvádzam aj bezlepkovú verziu.
Domáca orechová torta
LiViera
Domáca orechová torta
Orechový korpus preliaty rumovým sirupom s bohatou vrstvou marhuľového džemu a výborným čokoládovo-orieškovým krémom v božskej domácej orechovej torte.