Vlasta Dorisa | Krehký rebarborový koláč
Sezóna rebarbory je tu. Okrem zavarenej v kompóte som upiekla aj tento fajnový koláčik
Ingrediencie
| 300 | gramov | rebarbora |
| 500 | gramov | polohrubá múka výberová |
| 250 | gramov | maslo |
| 1 | štipka | soľ |
| 100 | gramov | cukor krupica |
| 2 | kusy | vajce |
| 2 | kusy | vanilkový cukor |
| Plnka: | ||
| 500 | gramov | mäkký tvaroh |
| 3 | kusy | žĺtok |
| 200 | gramov | cukor |
| 1 | balík | vanilkový puding |
| Sneh: | ||
| 3 | kusy | bielok |
| 39 | gramov | cukor |
Postup
Z múky, masla, štipky soli, cukru, vajec a vanilkových cukrov vypracujete krehké cesto. Necháme ho v chladničke odležať.
Z tvarohu, žĺtkov, a cukru (odoberieme cca 50g na prípravu rebarbory) vytvoríme hladkú plnku. Primiešame aj pudingový prášok vanilkovej príchute.
Očistenú rebarboru nakrájanú na kúsky dáme do hrnca, zasypané odobratím cukrom a dusíme pár minút (2-3) necháme vychladnúť.
Odležané cesto vyvalkáme na veľkosť plechu. Naň navrstvíme plnku, do ktorej sme vmiešali rebarboru.
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý dáme na vrch.Takto pripravený plech vložíme do vyhriatej rúry na 180st.C a pečieme cca 40 minút. Je dobré skôr predpiecť koláč s plnkou a samotný sneh pridať neskôr .
Vlasta Dorisa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte

Ďalšie recepty