reklama

Tvarohová štrúdľa

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 30. 01. 2021 - 13:48 - Recepty Sandra Hvilová
Tvarohová štrúdľa, Recepty na koláče, Sandra Hvilová

reklama

Ťahaná tvarohová štrúdľa s hrozienkami.

Ingrediencie
Cesto:
125 gramov hladká múka
1 kus vajce
62 millilitrov voda
1 štipka soľ
Náplň:
25 gramov maslo
250 gramov tvaroh jemný
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
1 balík vanilkový cukor
50 gramov hrozienka
Postup

Cesto:

Všetky ingrediencie na cesto si zmiešame, miesime asi 10minut. Vymiesene nelepivé pevne cesto potrieme maslom a prikryjeme miskou na 30min.

Plnka:

Tvaroh, cukor a hrozienka spolu zmiešame. 

Cesto odkryjeme trocha vyvaľkáme a potom od stredu vyťahujeme cesto na múkou vysypanej utierke alebo na gumenom obruse.

Hrubé okraje orežeme a dáme na cesto plnku, rozotrieme ju a necháme približne 3 cm od krajov voľné.

Cesto si pomocou utierky pekne zvinieme a konce si preložíme pod spodok. 

Potrieme zvyšným maslom a pečieme na 175 st. 25 min.

Upečené necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Plnku môžete zvoliť aj inú. 

Doplňujúce obrázky
Tvarohová štrúdľa, Recepty na koláče, Sandra Hvilová, 1
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama