
Ťahaná tvarohová štrúdľa s hrozienkami.
Cesto: | ||
125 | gramov | hladká múka |
1 | kus | vajce |
62 | millilitrov | voda |
1 | štipka | soľ |
Náplň: | ||
25 | gramov | maslo |
250 | gramov | tvaroh jemný |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
50 | gramov | hrozienka |
Cesto:
Všetky ingrediencie na cesto si zmiešame, miesime asi 10minut. Vymiesene nelepivé pevne cesto potrieme maslom a prikryjeme miskou na 30min.
Plnka:
Tvaroh, cukor a hrozienka spolu zmiešame.
Cesto odkryjeme trocha vyvaľkáme a potom od stredu vyťahujeme cesto na múkou vysypanej utierke alebo na gumenom obruse.
Hrubé okraje orežeme a dáme na cesto plnku, rozotrieme ju a necháme približne 3 cm od krajov voľné.
Cesto si pomocou utierky pekne zvinieme a konce si preložíme pod spodok.
Potrieme zvyšným maslom a pečieme na 175 st. 25 min.
Upečené necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Plnku môžete zvoliť aj inú.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty