Písecký koláč

Popis

Výborný koláč na spôsob píseckej torty.

Písecký koláč - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
4kusyvajcia
4polievkové lyžicepolohruba muka
4polievkové lyžicekryštálový cukor
1⁄2balíkprášok do pečiva
Náplň
750millilitrovsmotana na šľahanie
6polievkové lyžicekryštálový cukor
2balíkymletá želatína
3balíkyvanilkový cukor
2polievkové lyžicekakao
  šťava z jedného citróna
  lekvár

Inštrukcie

Cesto:

Upečieme si piškótu zo 4 vajec na akú sme zvyknutí, ak máme väčši plech tak z piatich.

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, bielka vyšľaháme a do vyšľahaných bielok pomaly metličkou zapracujeme  vyšľahané žĺtka s múkou s práškom do pečiva.Upečieme na plechu vymastenom a vysypanom múkou.

Náplň:
Do troch hrnčekov rozdelíme rovnako želatínu (cca. 2ČL), zalejeme 1,5 dl studenej vody a necháme aj 1 hodinu napučať. Po napučaní začneme pripravovať šľahačky.
1. Jeden hrnček postavíme do rajničky z teplou vodou a necháme želatínu rozpustiť najviac na teplotu akú znesieme rukou, a potom necháme čiastočne vychladiť aby zostala letná. Potom vyšľaháme 1 šľahačku s vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom, pridáme letnú želatínu, a nakoniec malý pohár pikantného lekváru. Vylejeme na upečené cesto potreté lekvárom. Dáme stuhnúť do chladničky cca. 1/2 hodiny.
2. Celý postup zopakujeme ako pri bode 1. ale miesto lekváru dáme 2 PL kakaa.
3. Znova zopakujeme predchádzajúci postup ale pridáme citrónovú šťavu.
Po riadnom stuhnutí koláč pokrájame na kocky.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.