
Pre milovníkov muffín s horkou čokoládou a škoricou.
Ingrediencie
4 | hrnčeky | múka polohrubá |
1 | hrnček | cukor trstinový |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | balík | prášok do pečiva |
štipka | cejlónska škorica mletá | |
4 | kusy | vajce |
2 | hrnčeky | mlieko |
1 | hrnček | olej |
1 | kus | vanilkový struk |
100 | gramov | horká čokoláda |
Postup
Všetky suché ingrediencie (preosiatu múku, cukor, kakao, kypriaci prášok s vinným octom a škoricu) spolu zmiešame.
V miske metličkou zľahka prešľaháme vajcia, pridáme olej, mlieko, vanilkovú dreň a vareškou premiešame.
Do suchej zmesi postupne pridáme mokrú zmes, na malé kocky nasekanú čokoládu a zľahka všetko ručne spolu premiešame, len aby sa suroviny spojili.
Na každý plech na muffiny rozložíme papierové košíčky a cestom ich naplníme do 2/3 objemu.
Muffiny pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C cca 25 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť na mriežke, potom z formy vyberieme.
Dobrú chuť!
Uvedené množstvá surovín sú určené na 2 plechy na muffiny po 12 ks.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.