
toriya | Mrkvový koláč s čokoládou
Jednoduchý a výborný hrnčekový koláč.
Cesto: | ||
3 | hrnčeky | mrkva |
1⁄2 | hrnček | mleté orechy |
1⁄2 | hrnček | kokos |
1⁄2 | hrnček | ananásový kompót |
2 | hrnčeky | špaldová múka hladká |
1 | hrnček | olej |
4 | kusy | vajce |
1 | čajová lyžička | vanilková aróma |
1 | hrnček | trstinový cukor |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Čokoládová poleva: | ||
250 | gramov | čokoláda na varenie |
3 | polievkové lyžice | kokosový tuk |
Ešte potrebujeme: | ||
džem |
Pripravíme si plech s rozmerom 25x35 cm a vystelieme ho papierom na pečenie.
Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle, orechy pomelieme, ananás pomixujeme. Mrkvu, orechy a ananás odložíme bokom a všetky ostatné suroviny zmiešame v jednej miske, nakoniec pridáme zvyšok a dobre premiešame.
Vylejeme na plech a dáme piecť. Povrch by mal pekne zhnednúť. Ešte teplý koláč potrieme džemom a dáme vychladnúť.
Čokoládu spolu s kokosovým tukom roztopíme nad parou. Potom koláč polejeme, môžete aj ozdobne, čokoládu môžeme kombinovať.

toriya
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Orechovo mandľová roláda
katarinalucanova
Orechovo mandľová roláda
Rýchla a chutná orechová roláda s výborným mandľovým krémom.
Škoricovo-vanilkové srdiečka
sedita321321
Škoricovo-vanilkové srdiečka
Chutné srdiečka z kysnutého cesta s príchuťou škorice a vanilky, ideálne na raňajky, desiatu či ku káve..