toriya | Mrkvový koláč s čokoládou
reklama
Jednoduchý a výborný hrnčekový koláč.
Ingrediencie
Cesto: | ||
3 | hrnčeky | mrkva |
1⁄2 | hrnček | mleté orechy |
1⁄2 | hrnček | kokos |
1⁄2 | hrnček | ananásový kompót |
2 | hrnčeky | špaldová múka hladká |
1 | hrnček | olej |
4 | kusy | vajce |
1 | čajová lyžička | vanilková aróma |
1 | hrnček | trstinový cukor |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Čokoládová poleva: | ||
250 | gramov | čokoláda na varenie |
3 | polievkové lyžice | kokosový tuk |
Ešte potrebujeme: | ||
džem |
Postup
Pripravíme si plech s rozmerom 25x35 cm a vystelieme ho papierom na pečenie.
Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle, orechy pomelieme, ananás pomixujeme. Mrkvu, orechy a ananás odložíme bokom a všetky ostatné suroviny zmiešame v jednej miske, nakoniec pridáme zvyšok a dobre premiešame.
Vylejeme na plech a dáme piecť. Povrch by mal pekne zhnednúť. Ešte teplý koláč potrieme džemom a dáme vychladnúť.
Čokoládu spolu s kokosovým tukom roztopíme nad parou. Potom koláč polejeme, môžete aj ozdobne, čokoládu môžeme kombinovať.
Doplňujúce obrázky
toriya
Výnos
1 plech 25x35 cm
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Makovo-orechová bublanina
Martuška 123 | Makovo-orechová bublanina
Makovo-orechová bublanina
Výborne ochutená bublanina bez múky, s makom, orechmi, zaváranými višňami a slivkami.
Kokosové laskonky
LiViera, Kokosové laskonky
Kokosové laskonky
Recept na kokosové laskonky plnené výborným francúzskym žĺtkovým krémom. Tento zákusok si môžu dopriať aj ľudia, ktorí nemôžu lepok alebo orechy.