
Jemný koláčik s tvarohom a jablkami, ktorý sa hodí na každú príležitosť.
Linecké cesto: | ||
300 | gramov | polohrubá múka |
150 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | Palmarin |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
1 | kus | vajce |
Plnka 1: | ||
4 | kusy | jablko |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | škorica mletá |
Plnka 2: | ||
500 | gramov | tvaroh jemný |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | polievkové lyžice | hrozienka |
1 | kus | citrónová kôra |
1 | balík | vanilkový puding |
Na posypanie: | ||
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Múku preosejeme do väčšej misy pridáme cukor, vanilínový cukor, zmäknuté maslo pokrájané na menšie kúsky, vajíčko, prášok do pečiva, kyslú smotanu.
Vypracujeme hladké cesto ktoré dáme do mikroténoveho sáčku stuhnúť do chladničky, aspoň na 2 hodiny.
Plnka: jablká umyjeme nastrúhame a pridáme cukor, škoricu mletú, premiešame.
Tvaroh dáme do misky pridáme cukor, citrónovú kôru, hrozienka, vanilkový puding premiešame.
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozdelíme na dve časti väčšiu a menšiu časť viď nižšie, foto.
Menšiu časť odložíme do mrazničky na krátky čas, aby sa dobre strúhalo.
Väčšiu časť rozvaľkáme do tvaru kruh, formu 30 cm okrúhlu vymastíme maslom preložíme cesto. Popicháme vidličkou, aby sa nezdúvalo, nanesieme tvarohovú plnku následne jablkovú.
Zbytok cesta postrúhame po celom korpuse. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 40-45 minút do zlatista. Upečený vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.










- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty