
Šťavnatý koláč s jablkami a pudingom.
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
250 | gramov | hladká múka |
1 | deciliter | olej |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | citrónová kôra |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Jablkový plnka: | ||
3 | polievkové lyžice | mlieko |
7 | kusy | jablko |
1 | balík | škoricový cukor |
Puding: | ||
1 | liter | mlieko |
60 | gramov | Zlatý klas |
2 | balíky | vanilkový cukor |
80 | gramov | cukor |
Poleva: | ||
200 | gramov | čokoláda na varenie |
200 | gramov | kyslá smotana |
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, zašľaháme vanilkový cukor, olej.Metličkou primiešame múku vopred zmiešanú s práškom do pečiva a kôrou z citróna.Na plech dáme papier na pečenie alebo ho vymastíme a vysypeme múkou, ako je kto zvyknutý.
2/3 cesta nalejeme na plech, na to poukladáme jablká očistené a nakrájané na malé kocky, posypeme škoricovým cukrom.
Na jablká nalejeme puding.Ten si uvaríme z mlieka (3 lyžice si odložíme na kakaové cesto), vanilkového cukru a cukru.Za občasného miešania necháme trošku chladnúť.
Do 1/3 cesta dáme kakao a mlieko a zmiešame.Zmes vylejeme opatrne na puding.(Tie 3 lyžice mlieka vezmite z toho litra, čo sa varí puding, nemusíte otvárať nové, v tom pudingu chýbať nebude.)
Pečieme na 170 stupňov 45-50 minút.
Koláč necháme dobre vychladiť, aby puding úplne stuhol.Najlepšie je nechať vychladiť cez noc alebo aspoň pár hodín kvôli pudingu.Ak ste nedočkaví a chcete koláč jesť hneď po dopečení, spravte si puding hustejší, dajte 70gramov zlatého klasu.
Na dobre vychladený koláč dáme polevu.Čokoládu roztopíme a pridáme do nej kyslú smotanu.Dobre zmiešame a nalejeme na koláč.Necháme stuhnúť.
Dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty