
Mariolka | Kávové brownies
Recept na extra čokoládový šťavnatý koláč.
150 | gramov | čokoláda 70% |
200 | gramov | orechy nasekané |
25 | gramov | holandské kakao |
3 | polievkové lyžice | kávový likér |
60 | millilitrov | káva |
150 | gramov | maslo |
3 | kusy | vajce |
125 | gramov | hladká múka |
125 | gramov | práškový cukor |
11 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
štipka | soľ | |
čokoládová poleva |
Múku, kypriaci prášok, kakao a práškový cukor zmiešame a preosejeme. Vmiešame soľ a posekané orechy. Čokoládu si nalámeme a spolu s maslom necháme pomaly rozpustiť vo vodnom kúpeli.
Potom ich necháme trochu vychladnúť a vmiešame vajcia. Dôkladne rozmixujeme a vlejeme do pripravenej múčnej zmesi.
Premiešame, pridáme likér a espresso a vylejeme do pripravenej formy 20x 20 cm.
Pečieme na 180°C, 20-25 minút. Koláčik má byť vnútri vlhký a preto by sa mal lepiť na špajdľu.
Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou a nakrájame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty