
ANGINA
reklama
Výborný a hlavne rýchly hrnčekový čokoládový koláč s vôňou kávy, všetci ho majú radi.
Ingrediencie
1 | hrnček | kryštálový cukor |
5 | kusy | vajce |
1 | hrnček | polohrubá múka |
1 | hrnček | Granko |
1 | hrnček | olej |
1 | balík | prášok do pečiva |
ríbezľový džem | ||
2 | čajové lyžičky | instantná káva |
185 | gramov | smotana na šľahanie |
180 | gramov | čokoláda na varenie |
Postup
Namiesto polohrubej múky môžeme použiť celozrnnú špaldovú múku. Uvaríme si pol hrnčeka kávy nescafe. Vyšľaháme si bielka. Žĺtka vymiešame s cukrom a postupne pridávame ostatné suroviny a nakoniec sneh z bielkov.
Pečieme pri 180°C 35-45 minút.
Upečený koláč pokvapkáme s jemne osladenou kávou a potrieme džemom. V smotane rozpustíme čokoládu a polejeme koláč.
Dobrú chuť!
Doplňujúce obrázky

ANGINA
Výnos
1 plech
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.