
Výborný a jednoduchý hrnčekový koláč s chutnou polevou.
Ingrediencie
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
1 | hrnček | polohrubá múka |
1 | hrnček | Granko |
1 | hrnček | olej |
1 | balík | prášok do pečiva |
Na poliatie: | ||
1⁄2 | hrnček | káva |
Poleva: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
200 | gramov | čokoláda na varenie |
Na potretie: | ||
malinový džem |
Postup
Uvaríme si pol hrnčeka silnej kávy Nescafe a osladíme.
Do misky dáme rozšľahané vajcia, kryštálový cukor, polohrubú múku, Granko, olej a prášok do pečiva. Zamiešame a vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhratej rúre pri teplote 180 °C 35 až 45 minút. Upečený, ešte teplý koláč pokvapkáme teplou osladenou kávou, necháme chvíľu vsiaknuť a cesto potrieme malinovým džemom.
V smotane na šľahanie rozpustíme čokoládu na varenie, spolu uvaríme, vylejeme na cesto a roztrieme. Koláč necháme na chladnom mieste odležať 8 až 10 hodín..
Pokrájame ho na menšie kúsky a dozdobíme napr. šľahačkou je výborný.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.