reklama

Orechovo-kávový koláč s ríbezľami

Pridal/a sedita321321 dňa 02. 04. 2023 - 23:10 - Recepty sedita321321
Orechovo-kávový koláč s ríbezľami, Recepty na koláče, sedita321321

reklama

Chutný orechový koláčik s príchuťou kávy a ríbezľami pod bielkovou perinou.

Ingrediencie
3 kusy vajce
200 gramov práškový cukor
5 polievkové lyžice káva uvarená
150 gramov múka polohrubá
75 gramov orechy vlašské
1⁄2 balík prášok do pečiva s vínnym kameňom
250 gramov ríbezle
3 kusy bielok
  štipka soľ
Na potretie formy:
  trocha maslo
Postup
  1. Bielky určené do cesta oddelíme od žĺtkov a odložíme do chladu. Orechy zomelieme. Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva a orechmi. Uvaríme asi 0,5 dl instantnej kávy, ktorú necháme vychladnúť. Ríbezle odtrhneme zo stopiek, umyjeme, scedíme a necháme odkvapkať. Čerstvé sú najlepšie, ale môžeme použiť aj mrazené.
  2. Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny. Postupne pridávame po lyžiciach vychladenú kávu a zmes múky s orechmi. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a nakoniec postupne zamiešame do cesta.
  3. Cesto vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na teplotu cca 180 °C asi 30 minút.
  4. Medzitým si pripravíme sladkú snehovú penu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Postupne do neho pridávame cukor, kým nevznikne hustá pena.
  5. Asi 10-15 minút pred dopečením cesta koláč vyberieme z rúry, navrstvíme ríbezle a natrieme sladkou snehovou penou. Dopečieme do zlato-hneda. Dobrú chuť!
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama