
reklama
Chutný orechový koláčik s príchuťou kávy a ríbezľami pod bielkovou perinou.
Ingrediencie
3 | kusy | vajce |
200 | gramov | práškový cukor |
5 | polievkové lyžice | káva uvarená |
150 | gramov | múka polohrubá |
75 | gramov | orechy vlašské |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva s vínnym kameňom |
250 | gramov | ríbezle |
3 | kusy | bielok |
štipka | soľ | |
Na potretie formy: | ||
trocha | maslo |
Postup
- Bielky určené do cesta oddelíme od žĺtkov a odložíme do chladu. Orechy zomelieme. Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva a orechmi. Uvaríme asi 0,5 dl instantnej kávy, ktorú necháme vychladnúť. Ríbezle odtrhneme zo stopiek, umyjeme, scedíme a necháme odkvapkať. Čerstvé sú najlepšie, ale môžeme použiť aj mrazené.
- Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny. Postupne pridávame po lyžiciach vychladenú kávu a zmes múky s orechmi. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a nakoniec postupne zamiešame do cesta.
- Cesto vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na teplotu cca 180 °C asi 30 minút.
- Medzitým si pripravíme sladkú snehovú penu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Postupne do neho pridávame cukor, kým nevznikne hustá pena.
- Asi 10-15 minút pred dopečením cesta koláč vyberieme z rúry, navrstvíme ríbezle a natrieme sladkou snehovou penou. Dopečieme do zlato-hneda. Dobrú chuť!
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Martuška 123 | Kokosové laskonky s kávovým krémom
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Chrumkavé kokosové laskonky s lahodným kávovým krémom. Tradičný recept na sviatočné pečenie, ktorý si zamilujete.
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.