
Opäť som experimentovala. Koláč som piekla aj pre dcéru s histaminovou intoleranciou, ona mala časť bez ríbezlí. Je tom môj tretí pokus s karobom v korpuse, výsledok chutil všetkým.
Ingrediencie
Korpus: | ||
6 | kusy | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
140 | gramov | špaldová múka hladká |
30 | gramov | karob |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Tvarohová náplň: | ||
500 | gramov | jemný tvaroh |
2 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | kukuričný škrob |
Dokončenie: | ||
500 | gramov | ríbezle |
Postup
Korpus:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, dosť dlho a už len zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanu s karobom a práškom do pečiva. Hmotu rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Tvarohová náplň:
Všetky ingrediencie spolu v miske ručne vymiešame a s lyžicou ukladáme kôpky tvarohovej hmoty na cesto na korpus. Môžeme navrch rovnomerne uložiť čerstvé alebo mrazené ovocie.
Pečieme pri teplote cca 190°C cca 40 minút, na plechu vystlanom papierom na pečenie. Môžeme ešte nechať postáť 10 minút vo vypnutej rúre pri pootvorených dvierkach.
Vrch posypeme práškovým cukrom. Výsledok nebol úplne dokonalý, ale ozaj chutný.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.