reklama

Karobovo tvarohový koláč s mrazenými ríbezľami

Pridal/a Kamila dňa 19. 09. 2017 - 20:22 - Recepty Kamila
Karobovo tvarohový koláč s mrazenými ríbezľami, Recepty na koláče, Kamila

reklama

Opäť som experimentovala. Koláč som piekla aj pre dcéru s histaminovou intoleranciou, ona mala časť bez ríbezlí. Úsmev Je tom môj tretí pokus s karobom v korpuse, výsledok chutil všetkým.

Ingrediencie
Korpus:
6 kusy vajce
150 gramov kryštálový cukor
140 gramov špaldová múka hladká
30 gramov karob
1⁄2 balík prášok do pečiva
Tvarohová náplň:
500 gramov jemný tvaroh
2 kusy vajce
2 polievkové lyžice práškový cukor
1 balík vanilkový cukor
2 polievkové lyžice kukuričný škrob
Dokončenie:
500 gramov ríbezle
Postup

Korpus:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, dosť dlho a už len zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanu s karobom a práškom do pečiva. Hmotu rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.

Tvarohová náplň:

Všetky ingrediencie spolu v miske ručne vymiešame a s lyžicou ukladáme kôpky tvarohovej hmoty na cesto na korpus. Môžeme navrch rovnomerne uložiť čerstvé alebo mrazené ovocie.

Pečieme pri teplote cca 190°C cca 40 minút, na plechu vystlanom papierom na pečenie. Môžeme ešte nechať postáť 10 minút vo vypnutej rúre pri pootvorených dvierkach.

Vrch posypeme práškovým cukrom. Výsledok nebol úplne dokonalý, ale ozaj chutný. Úsmev

Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama