Karobovo tvarohový koláč s mrazenými ríbezľami

Popis

Opäť som experimentovala. Koláč som piekla aj pre dcéru s histaminovou intoleranciou, ona mala časť bez ríbezlí. Úsmev Je tom môj tretí pokus s karobom v korpuse, výsledok chutil všetkým.

Karobovo tvarohový koláč s mrazenými ríbezľami - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

Korpus
6kusyvajec
150gramovkryštálový cukor
140gramovpolohrubá múka (moja bola bezlepková, môže byť aj špaldová)
30gramovkarob (kakao)
1⁄2balíkprášok do pečiva
Tvarohová náplň
500gramovjemny tvaroh
2kusyvajicka
2polievkové lyžicepraskový cukor
1balíkvanilkový cukor
2polievkové lyžicekukuričný škrob alebo Zlatý klas
Dokončenie
500gramovmrazené alebo čerstvé ríbezle či iné ovocie

Inštrukcie

Korpus:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, dosť dlho a už len zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanu s karobom a práškom do pečiva. Hmotu rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.

Tvarohová náplň:

Všetky ingrediencie spolu v miske ručne vymiešame a s lyžicou ukladáme kôpky tvarohovej hmoty na cesto na korpus. Môžeme navrch rovnomerne uložiť čerstvé alebo mrazené ovocie.

Pečieme pri teplote cca 190°C cca 40 minút, na plechu vystlanom papierom na pečenie. Môžeme ešte nechať postáť 10 minút vo vypnutej rúre pri pootvorených dvierkach.

Vrch posypeme práškovým cukrom. Výsledok nebol úplne dokonalý, ale ozaj chutný. Úsmev

Recepty: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.