reklama

Ríbezľová bublanina s čokoládou

Pridal/a melisa dňa 06. 07. 2021 - 17:53 - Recepty melisa
Ríbezľová bublanina s čokoládou, Recepty na koláče, melisa

melisa | Ríbezľová bublanina s čokoládou


reklama

Bublanina plná ovocia pri ktorej si aj milovníci čokolády prídu na svoje. Jeden z tých koláčikov po ktorých sa len tak zapráši. 

Ingrediencie
4 kusy vajce
250 gramov kryštálový cukor jemný
200 millilitrov olej
200 millilitrov mlieko
2 kusy vanilkový cukor
1 kus prášok do pečiva
300 gramov polohrubá múka
500 gramov ríbezle
100 gramov čokoláda na varenie
Postup

Bielky vyšľaháme elektrickým šľahačom so štipkou soli, po lyžiciach pridáme cukor, vanilkový cukor, po jednom žĺtky, striedavo na najnižšom stupni rastlinný olej a vlažné mlieko. Ručne jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Hlboký plech, rozmer 30x40 cm potrieme olejom a vysypeme múkou, rozotrieme cesto a posypeme umytými, ríbezľami a kúskami posekanej čokolády, ktorú si vyberieme podľa chuti.

Ovocie použijeme podľa sezóny alebo podľa chuti. Momentálne to boli ríbezle z našej úrody.

Upečieme pri teplote 180°C 35 minút alebo podľa potreby.

Po upečení posypeme práškovým cukrom. Po vychladnutí pokrájame.

Dobrú chuť!

Výnos
1 plech
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama