
melisa | Ríbezľová bublanina s čokoládou
Bublanina plná ovocia pri ktorej si aj milovníci čokolády prídu na svoje. Jeden z tých koláčikov po ktorých sa len tak zapráši.
4 | kusy | vajce |
250 | gramov | kryštálový cukor jemný |
200 | millilitrov | olej |
200 | millilitrov | mlieko |
2 | kusy | vanilkový cukor |
1 | kus | prášok do pečiva |
300 | gramov | polohrubá múka |
500 | gramov | ríbezle |
100 | gramov | čokoláda na varenie |
Bielky vyšľaháme elektrickým šľahačom so štipkou soli, po lyžiciach pridáme cukor, vanilkový cukor, po jednom žĺtky, striedavo na najnižšom stupni rastlinný olej a vlažné mlieko. Ručne jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Hlboký plech, rozmer 30x40 cm potrieme olejom a vysypeme múkou, rozotrieme cesto a posypeme umytými, ríbezľami a kúskami posekanej čokolády, ktorú si vyberieme podľa chuti.
Ovocie použijeme podľa sezóny alebo podľa chuti. Momentálne to boli ríbezle z našej úrody.
Upečieme pri teplote 180°C 35 minút alebo podľa potreby.
Po upečení posypeme práškovým cukrom. Po vychladnutí pokrájame.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Slané zemiakové slimáky so syrom
gabikasel
Slané zemiakové slimáky so syrom
Slané pečivo je vhodné na každú príležitosť alebo len tak k vinku, dá sa spravit aj v bezlepkovej verzii, a najnovsie bezlaktozove 🙂, takže vhodné pre všetkých, a najlepšie je že z tohoto cesta viete urobit 2 veci, pagáče aj slimaky .
Orechové fúkané rožky
LiViera | Orechové fúkané rožky
Orechové fúkané rožky
Ľahučké orechové fúkané rožky s dutým vnútrom, upečené do chrumkava a poliate čokoládou. Ideálne na Vianoce či Veľkú noc.