
melisa | Ríbezľová bublanina s čokoládou
Bublanina plná ovocia pri ktorej si aj milovníci čokolády prídu na svoje. Jeden z tých koláčikov po ktorých sa len tak zapráši.
Ingrediencie
4 | kusy | vajce |
250 | gramov | kryštálový cukor jemný |
200 | millilitrov | olej |
200 | millilitrov | mlieko |
2 | kusy | vanilkový cukor |
1 | kus | prášok do pečiva |
300 | gramov | polohrubá múka |
500 | gramov | ríbezle |
100 | gramov | čokoláda na varenie |
Postup
Bielky vyšľaháme elektrickým šľahačom so štipkou soli, po lyžiciach pridáme cukor, vanilkový cukor, po jednom žĺtky, striedavo na najnižšom stupni rastlinný olej a vlažné mlieko. Ručne jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Hlboký plech, rozmer 30x40 cm potrieme olejom a vysypeme múkou, rozotrieme cesto a posypeme umytými, ríbezľami a kúskami posekanej čokolády, ktorú si vyberieme podľa chuti.
Ovocie použijeme podľa sezóny alebo podľa chuti. Momentálne to boli ríbezle z našej úrody.
Upečieme pri teplote 180°C 35 minút alebo podľa potreby.
Po upečení posypeme práškovým cukrom. Po vychladnutí pokrájame.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Žĺtkové rezy
LiViera | Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy, to je orechová klasika, ktorá nikdy nesklame. Veľkej obľube sa tešia hlavne pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu.
Svieža maková roláda s citrónovým krémom
katarinalucanova
Svieža maková roláda s citrónovým krémom
Jednoduchá a rýchla maková roláda s lahodným citrónovým krémom a domácim slivkovým lekvárom.