reklama

Jablkový mrežovník

Pridal/a Martuška 123 dňa 10. 12. 2020 - 08:00 - Recepty Martuška 123
Jablkový mrežovník, Recepty na koláče, Martuška 123

reklama

Šťavnatý mrežovník plný jabĺk.

Ingrediencie
600 gramov polohrubá múka
300 gramov Palmarin
200 gramov práškový cukor
2 kusy vajce
1 balík prášok do pečiva
Náplň:
2 kilogramov jablká
150 gramov kryštálový cukor
2 balíky škoricový cukor
2 polievkové lyžice strúhanka
Postup

Z ingrediencií na cesto vymiesime rukou hladké cesto, zabalíme do folie a necháme odpočívať aspoň 30 minút.

Jablká očistíme, nastrúhame a zmiešame s cukrom a škoricovým cukrom.Ak máte moc kyslé jablká, kľudne dajte o trošku cukru naviac.

Cesto rozdelíme na 3 diely.Dva väčšie, jeden diel menší, ten bude na mriežku.

Na pomúčenej doske vyvaľkáme tretinu cesta a pomocou valčeka ho dáme na plech vymastený a vysypaný múkou.Na to dáme polovicu jabĺk.Vyvaľkáme druhú polku cesta a dáme na jablká a zase dáme druhu polku jablk.

Nakoniec najmenšiu časť cesta rozvaľkáme a vykrojíme pásy.Ak chceme vlnkové, krájame s radielkom.Pásy uložíme na jablká do šikma na mriežku.

Pečieme na 180 stupňov asi 40 minút.

 

 

Doplňujúce obrázky
Jablkový mrežovník, Recepty na koláče, Martuška 123, 1
Celkový čas
2 hod, 10 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama