
Šťavnatý mrežovník plný jabĺk.
600 | gramov | polohrubá múka |
300 | gramov | Palmarin |
200 | gramov | práškový cukor |
2 | kusy | vajce |
1 | balík | prášok do pečiva |
Náplň: | ||
2 | kilogramov | jablká |
150 | gramov | kryštálový cukor |
2 | balíky | škoricový cukor |
2 | polievkové lyžice | strúhanka |
Z ingrediencií na cesto vymiesime rukou hladké cesto, zabalíme do folie a necháme odpočívať aspoň 30 minút.
Jablká očistíme, nastrúhame a zmiešame s cukrom a škoricovým cukrom.Ak máte moc kyslé jablká, kľudne dajte o trošku cukru naviac.
Cesto rozdelíme na 3 diely.Dva väčšie, jeden diel menší, ten bude na mriežku.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme tretinu cesta a pomocou valčeka ho dáme na plech vymastený a vysypaný múkou.Na to dáme polovicu jabĺk.Vyvaľkáme druhú polku cesta a dáme na jablká a zase dáme druhu polku jablk.
Nakoniec najmenšiu časť cesta rozvaľkáme a vykrojíme pásy.Ak chceme vlnkové, krájame s radielkom.Pásy uložíme na jablká do šikma na mriežku.
Pečieme na 180 stupňov asi 40 minút.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty