reklama

Jablkový koláč

Pridal/a Imrich Majoroš dňa 21. 11. 2019 - 17:08 - Recepty Imrich Majoroš
Jablkový koláč , Recepty na koláče, Imrich Majoroš

reklama

Skvelý jesenný koláčik

Ingrediencie
Cesto:
175 gramov hladká múka
150 gramov práškový cukor
100 gramov mleté orechy
1 kus citrónová kôra
  trocha soľ
3 kusy žĺtok
150 gramov maslo
Náplň:
700 gramov jablko
170 gramov cukor krupica
1 čajová lyžička citrónová šťava
2 čajové lyžičky vanilkový cukor
1⁄2 čajová lyžička škorica mletá
20 gramov hladká múka
60 gramov maslo
Postup

Cesto vypracujeme tak, že zmiešame preosiatu múku s cukrom, orechami, citrónovou kôrou a troškou soli, pridáme žĺtky a chladné nakrájané maslo. 

Zo všetkých surovín vytvoríme guľu, ktorú zabalenú do fólie necháme minimálne pol hodiny odpočívať v chladničke. Vychladené cesto rozdelíme na polovicu a z jednej polovice vyváľame plát tenký 5-7 mm.

Pomocou valčeka prenesieme cesto do guľatej formy.

 Jablká umyjeme, očistíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky. Vo veľkej mise zmiešame jablká, cukor, citrónovú šťavu, škoricu a vanilínový cukor. Necháme odstáť asi 15 minút, potom primiešame múku.

Zmes dáme do pripravenej formy. Navrch poukladáme kúsky masla.

Druhú polovicu cesta tiež vyváľame a prikryjeme ňou náplň. Koláč potrieme mliekom.

Pečieme pri teplote 180C asi hodinu a pol. Podávame teplé.

Dobrú chuť!

Celkový čas
1 hod, 50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 30 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama