Jablkový koláč

Popis

skvelý jesenný koláčik

Jablkový koláč  - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 30 minút
Celkový čas
1 hod, 50 minút

Ingrediencie

175gramovhladka muka
150gramovpráš cukor
100gramovmletých orechov
1kuscitr.kôra
 trochasoli
3kusyzltky
150gramovmaslo
Náplň
700gramovjablk
170gramovkrupicový cukor
1čajová lyžičkacitronová šťava
2čajové lyžičkyvanilkový cukor
1⁄2čajová lyžičkamletá škorica
20gramovhladka muka
60gramovmaslo

Inštrukcie

Cesto vypracujeme tak, že zmiešame preosiatu múku s cukrom, orechami, citrónovou kôrou a troškou soli, pridáme žĺtky a chladné nakrájané maslo. Zo všetkých surovín vytvoríme guľu, ktorú zabalenú do fólie necháme minimálne pol hodiny odpočívať v chladničke. Vychladené cesto rozdelíme na polovicu a z jednej polovice vyváľame plát tenký 5-7 mm. Pomocou valčeka prenesieme cesto do guľatej formy. Jablká umyjeme, očistíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky. Vo veľkej mise zmiešame jablká, cukor, citrónovú šťavu, škoricu a vanilínový cukor. Necháme odstáť asi 15 minút, potom primiešame múku. Zmes dáme do pripravenej formy. Navrch poukladáme kúsky masla. Druhú polovicu cesta tiež vyváľame a prikryjeme ňou náplň. Koláč potrieme mliekom. Pečieme pri teplote 180C asi hodinu a pol. Podávame teplé. Dobrú chuť!

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.