
Jednoduchý zdravý cviklový koláč s čokoládou.
Ingrediencie
200 | gramov | cvikla |
1 | kus | jablko |
160 | gramov | čokoláda 70% |
110 | gramov | maslo |
140 | gramov | trstinový cukor |
4 | kusy | vajce |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
130 | gramov | bezlepková múka |
štipka | soľ | |
1 | hrnček | malinový džem |
50 | millilitrov | šľahačková smotana |
50 | gramov | čokoláda 52% |
50 | gramov | maslo |
Postup
Pripravíme si formu na pečenie s priemerom 20 cm (môže byť aj 22 cm, koláčik bude trošku nižší) a vystelieme ju papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 170 stupňov.
V hrnci nad parou rozpustíme čokoládu s maslom.
Vyšľaháme vajcia s cukrom dopenista.
V mixéri rozmixujeme uvarenú cviklu s nakrájaným očisteným jablkom. Pridáme rozpustenú čokoládu s maslom a poriadne premixujeme.
K vajíčkovej zmesi pomaly prišľahávame aj cviklovo-čokoládovú zmes.
Pridáme kakao, múku, prášok do pečiva a štipku soli a zľahka celé cesto premiešame.
Dáme piecť na 40 minút. Koláčik vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Pripravíme si ganache. V kastróliku zohrejeme smotanu, do ktorej pridáme nasekanú čokoládu a premiešame, nevaríme. Nakoniec pridáme aj maslo a miešame, kým sa tieto 3 ingrediencie neprepoja.
Na mierne vychladnutý koláčik natrieme lekvár a polejeme s ganache.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.