reklama

Brownies s tromi čokoládami

Pridal/a Mariolka dňa 15. 10. 2022 - 22:24 - Recepty Mariolka
Brownies s tromi čokoládami, Recepty na koláče, Mariolka

Mariolka | Brownies s tromi čokoládami


reklama

Upečte si tie najčokoládovejšie brownies.

Ingrediencie
180 gramov tmavá čokoláda
80 gramov mliečna čokoláda
80 gramov biela čokoláda
30 gramov kakao
80 gramov hladká múka
180 gramov maslo
270 gramov krupicový cukor
3 kusy vajce
Postup

Do misky nalámeme tmavú čokoládu, nasekáme maslo a vo vodnom kúpeli za občasného premiešania pomaly rozpustíme.

Necháme trošku vychladnúť. Vajíčka a cukor šľaháme do hustej, krémovej konzistencie, kým sa cukor nerozpustí.

Za stáleho a pomalého šľahania jemným prúdom prilievame rozpustenú čokoládu. Múku zmiešame s kakaom a preosejeme na čokoládovú zmes. Už len metličkou zľahka vmiešame a keď sa hmoty takmer spoja, vsypeme posekané čokolády a znovu zľahka vmiešame /Aby koláčik bol jemný a ľahký/.

Na plech 20x20 cm si dáme papier na pečenie. Ak taký plech nemáme, tak si pomôžeme drážkou - ráfikom, ktorý nastavíme na danú veľkosť.

Pečieme na teplote 180 °C, 35 minút, nie dlhšie, aby koláčik zostal vnútri vláčny! Špajdľou skúšať netreba, koláčik má byť vnútri "mokrý", takže na špajli zostane nalepený.

Správne upečený spoznáme podľa toho, že je na povrchu ako papier. Necháme vychladnúť a nakrájame na štvorce. 

Výnos
1 plech 20x20 cm
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama