
Mariolka | Brownies s tromi čokoládami
Upečte si tie najčokoládovejšie brownies.
180 | gramov | tmavá čokoláda |
80 | gramov | mliečna čokoláda |
80 | gramov | biela čokoláda |
30 | gramov | kakao |
80 | gramov | hladká múka |
180 | gramov | maslo |
270 | gramov | krupicový cukor |
3 | kusy | vajce |
Do misky nalámeme tmavú čokoládu, nasekáme maslo a vo vodnom kúpeli za občasného premiešania pomaly rozpustíme.
Necháme trošku vychladnúť. Vajíčka a cukor šľaháme do hustej, krémovej konzistencie, kým sa cukor nerozpustí.
Za stáleho a pomalého šľahania jemným prúdom prilievame rozpustenú čokoládu. Múku zmiešame s kakaom a preosejeme na čokoládovú zmes. Už len metličkou zľahka vmiešame a keď sa hmoty takmer spoja, vsypeme posekané čokolády a znovu zľahka vmiešame /Aby koláčik bol jemný a ľahký/.
Na plech 20x20 cm si dáme papier na pečenie. Ak taký plech nemáme, tak si pomôžeme drážkou - ráfikom, ktorý nastavíme na danú veľkosť.
Pečieme na teplote 180 °C, 35 minút, nie dlhšie, aby koláčik zostal vnútri vláčny! Špajdľou skúšať netreba, koláčik má byť vnútri "mokrý", takže na špajli zostane nalepený.
Správne upečený spoznáme podľa toho, že je na povrchu ako papier. Necháme vychladnúť a nakrájame na štvorce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty