
reklama
Bonbóny pre malých i veľkých.
Ingrediencie
250 | gramov | kokosové sušienky |
50 | millilitrov | kokosové mlieko |
1 | polievková lyžica | orechové maslo |
50 | gramov | strúhaný kokos |
trocha | kokosová aróma | |
trocha | citrónová šťava | |
trocha | vanilkový struk | |
Na ozdobu: | ||
100 | gramov | horká čokoláda |
100 | gramov | biela čokoláda |
trocha | Dekor Mix ružový | |
Ešte potrebujeme: | ||
2 | kusy | silikónová forma na bonbóny |
Postup
- Sušienky dáme do mikroténového vrecka a valčekom rozdrvíme.
- Do sušienkovej zmesi pridáme kokosové mlieko, orechové maslo, strúhaný kokos, dreň z polovice vanilkového struku, pokvapkáme citrónovou šťavou a ochutíme kokosovou arómou. Všetko premiešame a vypracujeme tvárnu masu.
- Hmotu natlačíme do otvorov obidvoch silikónových foriem a odložíme na noc do mrazničky.
- Stuhnuté bonbóny z foriem vyberieme a necháme krátko odstáť.
- Nakoniec namáčame do čokolády rozpustenej vo vodnom kúpeli, posypeme cukrárskym zdobením, strúhanou čokoládou alebo ozdobíme podľa svojho vkusu. Odložíme do chladničky.
Dobrú chuť!
Doplňujúce poznámky
Čas prípravy nezahrňuje dobu mrazenia bonbónov.
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.