
Beusiq
Upečte si doma vianočné oblátky bez lepku a bez mlieka, na ktorých si môže pochutiť celá rodina
1 | kus | vajce |
700 | millilitrov | voda |
200 | gramov | bezlepková ovsená múka |
3 | polievkové lyžice | cukor |
1 | čajová lyžička | škorica |
štipka | soľ |
Vo vode rozšľaháme vajíčko so štipkou soli, cukrom (môže byť aj vanilkový) a škoricou. Postupne pridávame bezlepkovú ovsenú múku, aby sme dostali hladké cesto, približne takej konzistencie ako palacinkové.
Necháme aspoň 2 hodiny, no pokojne aj cez noc, odstáť. Cesto zhustne a oblátky sa budú piecť lepšie.
Rozohrejeme oblátkovač. Na začiatok pečenia je vhodné potrieť platne jedlým olejom alebo včelím voskom.
Skúsime piecť oblátky. Ak je cesto príliš husté, pridáme trošku vody.
Pečieme do zlatista a po upečení ukladáme na mriežku, aby vychladli a nezvlhli.
Dobrú chuť :-)

Beusiq
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty