reklama

Orechovo-malinové hviezdičky

Pridal/a melisa dňa 19. 12. 2018 - 20:46 - Recepty melisa
Orechovo-malinové hviezdičky, Recepty na drobné pečivo, melisa

reklama

Výborné, jednoduché vianočné pečivoKvietok

Ingrediencie
Orechové cesto:
360 gramov hladká múka špeciál
150 gramov práškový cukor
250 gramov Palmarin
2 kusy žĺtok
60 gramov mleté vlašské orechy
Malinové cesto:
320 gramov hladká múka špeciál
125 gramov práškový cukor
115 gramov malinový puding
250 gramov Palmarin
1 štipka prášok do pečiva
Dokončenie:
200 millilitrov ríbezľový lekvár
  biela čokoládová poleva
Postup

Orechové cesto: do misy preosejeme múku, cukor, pridáme palmarin. žĺtky, mleté orechy a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na hodinu do chladu. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a vykrajujeme formičkou hviezdičky alebo iné tvary. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Teplota 180°C 5 - 7 minút. Necháme vychladnúť.

Malinové cesto: do misy preosejeme múku, cukor, pridáme štipku prášku do pečiva, malinový puding v prášku (3 balenia práškového pudingu, 1 balenie má 38 g), palmarin a vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme na hodinu do chladu. Potom rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a vykrajujeme hviezdičky. V strede vykrojíme malú hviezdičku. Upečieme na plechu na papieri na pečenie pri teplote 180°C 5 - 7 minút. /Každý plech asi 5 - 7 minút./ Necháme vychladnúť.

Orechové hviezdičky potrieme lekvárom a priložíme malinovú hviezdičku s vykrojeným stredom. Ozdobíme bielou rozpustenou polevou. Odložíme do chladu, pečivo zmäkne. Dobrú chuť!

Celkový čas
2 hod, 5 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama