
Výborné, jednoduché vianočné pečivo
Orechové cesto: | ||
360 | gramov | hladká múka špeciál |
150 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | Palmarin |
2 | kusy | žĺtok |
60 | gramov | mleté vlašské orechy |
Malinové cesto: | ||
320 | gramov | hladká múka špeciál |
125 | gramov | práškový cukor |
115 | gramov | malinový puding |
250 | gramov | Palmarin |
1 | štipka | prášok do pečiva |
Dokončenie: | ||
200 | millilitrov | ríbezľový lekvár |
biela čokoládová poleva |
Orechové cesto: do misy preosejeme múku, cukor, pridáme palmarin. žĺtky, mleté orechy a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na hodinu do chladu. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a vykrajujeme formičkou hviezdičky alebo iné tvary. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Teplota 180°C 5 - 7 minút. Necháme vychladnúť.
Malinové cesto: do misy preosejeme múku, cukor, pridáme štipku prášku do pečiva, malinový puding v prášku (3 balenia práškového pudingu, 1 balenie má 38 g), palmarin a vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme na hodinu do chladu. Potom rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a vykrajujeme hviezdičky. V strede vykrojíme malú hviezdičku. Upečieme na plechu na papieri na pečenie pri teplote 180°C 5 - 7 minút. /Každý plech asi 5 - 7 minút./ Necháme vychladnúť.
Orechové hviezdičky potrieme lekvárom a priložíme malinovú hviezdičku s vykrojeným stredom. Ozdobíme bielou rozpustenou polevou. Odložíme do chladu, pečivo zmäkne. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty