reklama

Orechové oriešky plnené ako žabky

Pridal/a Martuška 123 dňa 03. 12. 2020 - 07:50 - Recepty Martuška 123
Orechové oriešky plnené ako žabky, Recepty na drobné pečivo, Martuška 123

reklama

Orechové oriešky plnené krémom šľahaným nad parou, zdobené ako žabky.

Ingrediencie
Cesto:
300 gramov hrubá múka
300 gramov hladká múka
300 gramov Palmarin
250 gramov mleté orechy
1 kus vajce
Krém:
150 gramov práškový cukor
3 kusy vajce
200 gramov maslo
Na ozdobu:
  kandizované ovocie
  čokoládová poleva
Postup

Suroviny na cesto spolu zmiesime na hladké cesto. Formičky na oriešky plníme cestom tak, aby v nich ostala priehlbinka na plnku.

Pečieme na 180 stupňov asi 13-15 minút. Ešte horúce vyklopíme z formičiek a necháme vychladnúť. Môžeme si oriešky kľudne napiecť skôr a uskladniť v krabici a plniť až 2-3 dni pred podávaním.

Na krém si vyšľaháme vajíčka s cukrom nad parou a do vychladnutého zašľaháme maslo.

Pripravíme si košíčky, na spodok košíčkov dáme trošku čokolády. Oriešky plníme tak, aby ostali na jednom konci otvorené - akoby papuľka žaby. Položíme oriešok do tuhnúcej čokolády v košíčku a ozdobíme očami.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama