Popis
Orechové oriešky plnené krémom šľahaným nad parou, zdobené ako žabky.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Oriešky | ||
300 | gramov | hruba muka |
300 | gramov | hladka muka |
300 | gramov | palmarín |
250 | gramov | mleté orechy |
1 | kus | vajicko |
krém | ||
150 | gramov | praskový cukor |
3 | kusy | vajicka |
200 | gramov | maslo |
kandinzované ovocie na oči | ||
čokoládová poleva | ||
Košíčky |
Inštrukcie
Suroviny na cesto spolu zmiesime na hladké cesto.Formičky na oriešky plníme cestom tak, aby v nich ostala priehlbinka na plnku.Pečieme na 180 stupňov asi 13-15 minút.Ešte horúce vyklopíme z formičiek a necháme vychladnúť.Môžeme si oriešky kľudne napiecť skôr a uskladniť v krabici a plniť až 2-3 dni pred podávaním.
Na krém si vyšľaháme vajíčka s cukrom nad parou a do vychladnutého zašľaháme maslo.
Pripravíme si košíčky, na spodok košíčkov dáme trošku čokolády.Oriešky plníme tak, aby ostali na jednom konci otvorené - akoby papuľka žaby.Položíme oriešok do tuhnúcej čokolády v košíčku a ozdobíme očami.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 857x