
Orechové oriešky plnené krémom šľahaným nad parou, zdobené ako žabky.
Cesto: | ||
300 | gramov | hrubá múka |
300 | gramov | hladká múka |
300 | gramov | Palmarin |
250 | gramov | mleté orechy |
1 | kus | vajce |
Krém: | ||
150 | gramov | práškový cukor |
3 | kusy | vajce |
200 | gramov | maslo |
Na ozdobu: | ||
kandizované ovocie | ||
čokoládová poleva |
Suroviny na cesto spolu zmiesime na hladké cesto. Formičky na oriešky plníme cestom tak, aby v nich ostala priehlbinka na plnku.
Pečieme na 180 stupňov asi 13-15 minút. Ešte horúce vyklopíme z formičiek a necháme vychladnúť. Môžeme si oriešky kľudne napiecť skôr a uskladniť v krabici a plniť až 2-3 dni pred podávaním.
Na krém si vyšľaháme vajíčka s cukrom nad parou a do vychladnutého zašľaháme maslo.
Pripravíme si košíčky, na spodok košíčkov dáme trošku čokolády. Oriešky plníme tak, aby ostali na jednom konci otvorené - akoby papuľka žaby. Položíme oriešok do tuhnúcej čokolády v košíčku a ozdobíme očami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty