reklama

Mlynčekové kakaovo-orechové venčeky

Pridal/a melisa dňa 22. 12. 2017 - 20:57 - Recepty melisa
Mlynčekové kakaovo-orechové venčeky, Recepty na drobné pečivo, melisa

reklama

Venčeky pečiem už desiatky rokov, sú výborné, jemné, vhodné vianočné pečivo.

Ingrediencie
Cesto:
500 gramov hladká múka špeciál
400 gramov Palmarin
160 gramov práškový cukor
240 gramov mleté vlašské orechy
4 polievkové lyžice holandské kakao
Plnka:
300 millilitrov mlieko
1 kus Zlatý klas
1 kus vanilkový cukor
100 gramov práškový cukor
125 gramov maslo
Na obalenie:
  trocha mleté orechy
Postup

Cesto: do misy preosejeme múku s práškovým cukrom, pridáme palmarín, orechy, kakao a vypracujeme hladké cesto. Odložíme do chladu na 30 minút. Pomocou mäsového mlynčeka a tvorítka, ktoré pripevníme na mlynček tvoríme kolieska, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. teplota 180°C, čas podľa potreby. Necháme vychladnúť. 

Plnka: z mlieka, zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme prikrytý potravinárskou fóliou vychladnúť.

Maslo vyšľaháme dopenista, zašľaháme cukor a po častiach vychladnutý puding na hladký krém.

Kolieska spájame plnkou po dvoch. Okraje pogúľame po zomletých orechoch. 

Dobrú chuť!

Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama