
reklama
Pôvodný recept na medvedie labky, ktoré sa piekli v časoch, keď sa ešte nepoužíval margarín
Ingrediencie
250 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | polohrubá múka |
200 | gramov | mleté vlašské orechy |
200 | gramov | práškový cukor |
300 | gramov | bravčová masť |
3 | kusy | vajce |
1 | kus | vanilkový cukor |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Na obalenie: | ||
práškový cukor |
Postup
Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 15 minút odležať v chladničke.
Medzitým si roztopíme trochu masti a vytrieme kovové formičky. Formičky po naplnení vložíme do rúry a pečieme doružova. /170 stupňov/ Množstvo upečených medvedích labiek závisí od veľkosti použitých formičiek.
Medvedie labky po upečení ihneď vyklopíme a obalíme v práškovom cukre.
Doplňujúce poznámky
Z cesta môžeme upiecť aj košíčky a naplniť ľubovoľnou plnkou.
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty