Medovníčky jednoducho k Vianociam patria.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
500 | gramov | hladká múka |
3 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | med |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
100 | gramov | maslo |
1⁄2 | balík | perníkové korenie |
Na potretie: | ||
vajce |
Inštrukcie
Med, sodu bikarbonu, maslo zahrievame v hrnci, pridáme vajíčka a stále miešame.Odstavíme a do horúceho pridáme múku.Spracujeme z toho cesto a zabalíme do potravinovej fólie aspoň na jednu hodinu.Môžeme v chladničke uchúvavať niekoľko dní.
Vyvaľkáme asi na 5 mm a vykrajujeme medovníčky.Potrieme rozšľahaným vajcom, môžeme vtlačiť polky orieškov a pečieme na 180 stupňov, 7-10 minút podľa rúry.Nesmú sa piecť dlhšie ako je nutné, vtedy sú medovníky tvrdé.Po upečení tie, ktoré nezdobím polevou, potriem ešte raz vyšľahaným vajíčkom.
Recepty:
- prečítané 4332x
- Pridať nový komentár