
atigram | Medové srdiečka
Plnené medové srdiečka.
Cesto: | ||
45 | dekagramov | hladká múka špeciál |
14 | dekagramov | práškový cukor |
6 | dekagramov | Palmarin |
2 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | med |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | čajová lyžička | škorica |
Plnka: | ||
piškóty | ||
práškový cukor | ||
orechy | ||
ríbezľový džem | ||
škorica | ||
aníz | ||
rum | ||
Dokončenie: | ||
tmavá čokoládová poleva | ||
biela čokoládová poleva |
Všetky ingrediencie na cesto vymiesime, vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, vykrajujeme srdiečka a upečieme.
Pri plnke nie sú uvedené množstvá. Plnku je optimálne robiť z odrezkov koláčov, ak nemáte, použite piškóty alebo treba upiecť ešte jednu dávku cesta, stačia pláty a tie pomrviť a potom všetkými ingredienciami na plnku dochutiť.
Upečené srdiečka spájame plnkou a necháme zatuhnúť.
Potom namáčame v tmavej čokoláde a bielou čokoládou porobíme bodky, ktoré prejdeme špajdľou a vznikne nám na nich vzor.
Dobrú chuť!
Ďalšie recepty