
Chutné, medové pečivo:))
Ingrediencie
Cesto: | ||
200 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | med |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
100 | gramov | Palmarin |
450 | gramov | hladká múka špeciál |
Plnka: | ||
400 | millilitrov | mlieko |
2 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | kus | vanilkový cukor |
200 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
200 | gramov | biela čokoládová poleva |
drobné zdobenie Dr.Oetker |
Postup
Cesto: v nádobe nad parou miešame kryštálový cukor, vajcia, med, sódu bicarbónu a palmarin od bodu varu 10 minút. Odstavíme, premiešame a vsypeme preosiatu múku. Vymiesime tuhšie cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme postáť pri izbovej teplote 2 hodiny.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a vykrajujeme formičkou srdiečka. Moja mala výšku 4,5 cm a v najširšej časti 5 cm.
Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Teplota 180°C 5 - 7 minút. Necháme vychladnúť na rovnej ploche, aby sa nezdeformovali.
Plnka: v časti mlieka rozmiešame múku, prilejeme do vriaceho zvyšku mlieka s vanilkovým cukrom a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme práškový cukor a po častiach vychladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém.
Plnkou spájame po dve srdiečka a vrchnú časť namočíme do rozpustenej čokoládovej polevy. Ešte počas tuhnutia posypeme drobným zdobením alebo podľa vlastnej fantázie. Necháme postáť na chladnom mieste, srdiečka zmäknú.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.