
Teraz u nás najobľúbenejšie.
Linecké koláčiky máme radi, sú u nás obľúbené. Tentokrát som piekla makové. Rodina vraví, že sú ešte lepšie, ako klasické.
300 | gramov | hladká múka |
120 | gramov | mletý mak |
2 | kusy | žĺtok |
180 | gramov | práškový cukor |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
1 | kus | trstinový cukor vanilkový |
250 | gramov | Hera maslová |
1 | hrnček | hruškový džem |
Žĺtky zľahka vyšľaháme s cukrom. Na dosku dáme múku, mak, kypriaci prášok, Heru, vanilkový cukor a pridáme zmiešané žĺtky s cukrom.
Vypracujeme cesto. Zabalené do fólie dáme do chladničky cca 1 hod.
Cesto po vychladení na doske vyvaľkáme a formičkami vykrajujeme celé hviezdičky aj s dierkou.
Kladieme na suchý plech a po častiach pečieme.
Varila som hruškový džem a ten som použila na spájanie koláčikov.Tá chuť ladí s makom. Vrch koláčikov poprášime práškovým cukrom
Pri použití maku je zásada, že gramáž múka+mak je v klasických koláčikov celková gramáž múky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty