Linecké koláčiky s jahodovou alebo malinovou vôňou a príchuťou spájané džemom.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
300 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | práškový cukor |
3 | balíky | jahodový puding |
250 | gramov | Hera |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
1 | kus | vajce |
Dokončenie: | ||
džem |
Inštrukcie
Všetky ingrediencie spolu zmiešam na hladké cesto, zabalím do potravinárskej fólie a nechám odležať v chladničke.Najlepšie sa vám bude robiť s cestom odležaným aspoň noc.S cestom kde je puding sa veľmi dobre pracuje, netrhá sa, nedrolí, pri pečení drží tvar.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske asi na 4-5mm a vykrajujeme koláčiky.Ak chceme koláčiky s otvorom, dávame pozor aby sme mali tie bez otvoru - spodky a s otvorom - vrchy, narovnako veľa.
Pečieme na papieri na pečenie na 180 stupňov asi 10 minút.Netreba ich nechať piecť dlho lebo sa presušia.Podľa rúry vám možno bude stačiť 8-9 minút.Keď ružovejú okraje, už to treba brať a hneď vykladať lebo na plechu by sa ešte pripiekli.
Vrchy môžeme namáčať do čokolády, ľubovoľne ozdobiť.
Smele si môžeme koláčiky narobiť dopredu a skladovať v dóze a zliepať až pár dní pred tým, než ich potrebujeme.
Recepty:
- prečítané 16768x
- Pridať nový komentár