
elenka.sop | Ľadovky - orechové kolieska
reklama
Skutočne výborné orechové koláčiky. Odporúčam!
Ingrediencie
Linecké cesto: | ||
500 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | Hera |
Plnka: | ||
mleté orechy | ||
práškový cukor | ||
rum | ||
Dokončenie: | ||
čokoláda | ||
kvietky |
Postup
Z ingrediencií si vypracujeme linecké cesto, vyvaľkáme a vykrojíme kolieska, upečieme.
Orechy, práškový cukor a rum zamiešame na takú konzistenciu, aby sa to dalo natierať na kolieska.
Spojíme po dve kolieska, necháme stuhnúť, polejeme čokoládou a ozdobíme.
Dobrú chuť!
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj pozdravujem.Robila som kolieska podľa Tvojho receptu,a dala som tam Palmarín do cesta.A horšie sa mi to spracovávalo to cesto,a kolieska sú tvrdšie.Dnes som ich naplnila,tak dúfam,že zmeknú.Potom ich pooblievam čokoládou.Chcem sa spýtať isto zmeknú?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.