Išelské tortičky

Pridal/a melisa

U nás nemôžu na Vianoce chýbaťHambím sa

Išelské tortičky - recept
Výnos
40
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

420gramovhladká múka špecál(cesto)
140gramovpraskový cukor
280gramovhera
80gramovmleté vlašské orechy
1kusvanilkový cukor
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
250millilitrovmlieko (plnka)
1kusVanilkový puding Dr. Oetker
250gramovmaslo
200gramovpraskový cukor
2polievkové lyžicemleté vlašské orechy
1polievková lyžicaum
200gramovtmavá čokoládová poleva
 zväzokdrobné biele zdobenie

Inštrukcie

Cesto: do misy preosejeme múku s práškom do pečiva, práškový cukor, pridáme heru, vanilkový cukor, mleté vlašské orechy a vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku 4 mm a vykrajujeme kolieska okrúhlou formičkou. Priemer 5 cm. Ukladáme ich na plech na papier na pečenie. Upečieme tak, aby zostali bledé. Teplota 180°C, podľa potreby. Necháme vychladnúť.

Plnka: z mlieka a vanilkového pudingu uvaríme hustý puding, prikryjeme ho potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila koža a necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme cukor, po častiach vychladnutý puding, um, vyšľaháme na hladký krém  a zamiešame vlašské orechy.

Kolieska spájame plnkou pomocou cukrárenského vrecka po dvoch kusoch. Vrchnú časť namočíme do rozpustenej čokoládovej polevy. Ešte počas tuhnutia ozdobíme drobným zdobením. Necháme stuhnúť a postáť jeden deň,  kolieska zmäknú. Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (2 hlasy)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.