reklama

príliš sladká dobošová plnka


reklama

dobrý deň, potrebovala by som radu. robila som plnku do dobošky 4 vajíčka, 200 g práškového cukru a 100 gramov čokolády na varenie. ale torta bola taká strašne sladká, že sa to nedalo jesť...nemáte nejaké rady, čo s tým? môžem dať menej cukru, alebo nemusím dať žiaden...zhustne mi to šľahaním nad parou? ďakujem krásne za rady

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ahoj ja dávam 3 zlaté klasy, 2 žltka, 1 liter mlieka , 9 lyžíc cukru, 2OO gramov kakaa, 2 maslá a 200 gramov práškového cukru. Plnka je výborná horká a kakaová. Vyskúšaj

Ja robievam túto: 6 vajec, 400g kryštálového cukru, 50g holandského kakaa šľahať nad parou, po vychladnutí vyšľahať s 500g masla a je akurát... Vyplazený jazyk

ja som robila naposledy dobosovu podla IRMY a nevedeli si ju vynachvalit Vyplazený jazyk 6 ks vajcia, 300 gr kryštálového cukru, 2 ks vanilínový cukor, 300 gr čokolády na varenie, 500 gr Hery - ja som dala maslo, a odozva bola, ze "nebicko v ustach" takze aj tymto dakujem IRME Objímam Objímam Bozkávam

hanahre, Ut, 10. 09. 2013 - 13:35

prosim vas poslali by ste mi presny postup na tento krem? Smútok dakujem krasne

v podstate robite take iste, ale tato bola neskutocne sladka, proste sa to nedalo ani zjest:( nechapem v com mohol byt problem:( tiez som dala este dve PL kakaa

ženičky ešte ma napadla jedna vec, nemohlo to byť sladké cesto? robila som podľa tohto receptu: 6 ks vajec, 3PL horucej vody, 180g krystalovy cukor, 113g polohrubej muky, 112g skrobovej mucky/maizena, stipka soli.

sona7, Po, 02. 07. 2012 - 07:36

..nie je to cestom, este stale mi neni jasne ze ako si to robila, ved to sa robi nad parou a vychladnute sa to prida do masla, na tu tvoju davku by som dala 25dkg..nemoze to byt sladke Vyplazený jazyk

nemala si problém z váhami, to nemohlo byť v recepte, ale nie je problém v recepte si upraviť cukor, ja dávam na 1 vajce 6 dkg cukru Slnko

dasak, Po, 02. 07. 2012 - 08:02

pre každého je sladké niečo iné Chichocem sa ... napr. ja keď robím plnku z vajec, tak na 6 vajec dávam 150 g kryšt.cukru ... samozrejme potom plus ostatné suroviny podľa toho akú plnku robím... a do cesta napr. na 10 vajec dávam 250 g kr.cukru - takže cesto si sladké asi nemala

Bea40, Po, 02. 07. 2012 - 10:19

nešľahala si to príšliš dlho, až to skaramelizovalo?

dala som 250 g helie, ona nebola sladká ked som ju skusala, bola krasna hladka a fajna, ale ked mi doniesli okoštovať tu tortu tak sa to proste nedalo, vahy mam nove digitalne, urcite som sa nepomylila ale proste nedalo sa to zjest, nenormalne to bolo sladke ako keby len cukor sami som jedla:(

sona7 : tiez som to slahala nad parou a vychladnutu coko masu som potom postupne zamiesala do masla

sona7, Po, 02. 07. 2012 - 15:35

..nejde mi to do hlavi,ja davam na 6 vajec 35-40 dkg cukru,,,

bobrík, Po, 02. 07. 2012 - 15:55

napadlo ma...aká bola tá čokoláda na varenie? Nedala si omylom nejakú mliečnu?
Ja napríklad nepoužívam tie normálka na varenie, ale kupujem v Lid.i, tú 200g-vú 52% kakaa.
Tak či to nemohlo byť čokoládkou Chichocem sa

ja uz naozaj neviem, dala som figaro cokoladu na varenie, takze cokoladou asi nie, neviem ci bol cukor nejaky extra sladky alebo co, ale kym nebola torta naplnena krem bol v pohode, taky primerane sladky, ale spolu s platmi to bolo nieco nenormalne, normalne mi bolo zle to aj jest:) heh aj ja si lamem hlavu od vcera, ale neviem na nic prist:)

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama