príliš sladká dobošová plnka
Pozrite si aj
Ahoj ja dávam 3 zlaté klasy, 2 žltka, 1 liter mlieka , 9 lyžíc cukru, 2OO gramov kakaa, 2 maslá a 200 gramov práškového cukru. Plnka je výborná horká a kakaová. Vyskúšaj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam túto: 6 vajec, 400g kryštálového cukru, 50g holandského kakaa šľahať nad parou, po vychladnutí vyšľahať s 500g masla a je akurát...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som robila naposledy dobosovu podla IRMY a nevedeli si ju vynachvalit 6 ks vajcia, 300 gr kryštálového cukru, 2 ks vanilínový cukor, 300 gr čokolády na varenie, 500 gr Hery - ja som dala maslo, a odozva bola, ze "nebicko v ustach" takze aj tymto dakujem IRME
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosim vas poslali by ste mi presny postup na tento krem? dakujem krasne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
v podstate robite take iste, ale tato bola neskutocne sladka, proste sa to nedalo ani zjest:( nechapem v com mohol byt problem:( tiez som dala este dve PL kakaa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kolko masla si davala?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ženičky ešte ma napadla jedna vec, nemohlo to byť sladké cesto? robila som podľa tohto receptu: 6 ks vajec, 3PL horucej vody, 180g krystalovy cukor, 113g polohrubej muky, 112g skrobovej mucky/maizena, stipka soli.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..nie je to cestom, este stale mi neni jasne ze ako si to robila, ved to sa robi nad parou a vychladnute sa to prida do masla, na tu tvoju davku by som dala 25dkg..nemoze to byt sladke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nemala si problém z váhami, to nemohlo byť v recepte, ale nie je problém v recepte si upraviť cukor, ja dávam na 1 vajce 6 dkg cukru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pre každého je sladké niečo iné ... napr. ja keď robím plnku z vajec, tak na 6 vajec dávam 150 g kryšt.cukru ... samozrejme potom plus ostatné suroviny podľa toho akú plnku robím... a do cesta napr. na 10 vajec dávam 250 g kr.cukru - takže cesto si sladké asi nemala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nešľahala si to príšliš dlho, až to skaramelizovalo?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dala som 250 g helie, ona nebola sladká ked som ju skusala, bola krasna hladka a fajna, ale ked mi doniesli okoštovať tu tortu tak sa to proste nedalo, vahy mam nove digitalne, urcite som sa nepomylila ale proste nedalo sa to zjest, nenormalne to bolo sladke ako keby len cukor sami som jedla:(
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na 6 vajec 5OOg Tuku tam je tá chyba
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sona7 : tiez som to slahala nad parou a vychladnutu coko masu som potom postupne zamiesala do masla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..nejde mi to do hlavi,ja davam na 6 vajec 35-40 dkg cukru,,,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
napadlo ma...aká bola tá čokoláda na varenie? Nedala si omylom nejakú mliečnu?
Ja napríklad nepoužívam tie normálka na varenie, ale kupujem v Lid.i, tú 200g-vú 52% kakaa.
Tak či to nemohlo byť čokoládkou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
alebo aj práškovým cukrom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja uz naozaj neviem, dala som figaro cokoladu na varenie, takze cokoladou asi nie, neviem ci bol cukor nejaky extra sladky alebo co, ale kym nebola torta naplnena krem bol v pohode, taky primerane sladky, ale spolu s platmi to bolo nieco nenormalne, normalne mi bolo zle to aj jest:) heh aj ja si lamem hlavu od vcera, ale neviem na nic prist:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dobrý deň, potrebovala by som radu. robila som plnku do dobošky 4 vajíčka, 200 g práškového cukru a 100 gramov čokolády na varenie. ale torta bola taká strašne sladká, že sa to nedalo jesť...nemáte nejaké rady, čo s tým? môžem dať menej cukru, alebo nemusím dať žiaden...zhustne mi to šľahaním nad parou? ďakujem krásne za rady