reklama

prepadavanie torty POMOC!!!!!

borca , 23. 06. 2014 - 08:38

reklama

Ahojte cukrarky,chcela by som vas poprosit o radu,robila som na svadbu trojposchodovu tortu,spodok boli dve poschodia cele cokoladove ale potiahnute pastou dama top special potom bol altanok taky zelezny ale lahucky a navrchu bola mala torticka,v sobotu mi ale volali zakaznici zr sa torta na spodu prepada na bok bolo to neprijemne a stale ma to mrzi co som spravila zle? Mala som viac vystuzit tu spodnu? Vobec neviem kde som spravila chybu ;(

Pozrite si aj


reklama


reklama

A vystužila si ju poriadne predtým ako si ju naskladala na seba Mlčím ? Keď nie je dobre vystužená, tak váha torty začne tlačiť dolu a torta sa prepadáva Smútok . Prípadne, keď je málo vychladená... Úsmev Niekedy je dobré tortičku pred poťahovaním aj zaťažiť, aby "sadla" a potom nebude robiť neplechu. Mrkám

Dobre odchladené a potiahnuté jednotlivé poschodia.. Vystuženie torty bambusovými paličkami-dostatočne ( samotné slamky nestačia, musia v nich byť v každej 3 pevné špajdle) a aj stredová, aby to všetko fixovala. Jednotlivé poschodia sa musia dávať na podložky. Neviem čo si Ty vynechala....

Hmmm, asi zlé nerovnomerné vystuženie...čo znamená "viacej vystužiť"? Napíš ako si to presne robila, možno prídeme na chybičku... Kvietok

borca, Po, 23. 06. 2014 - 22:07

Aj to vystuzenie ma napadlo, v strede boli 3 spajle ale asi malo,robila som x toriet trojposchodovych ale ani raz sa mi toto nestalo,vychladene boli dost nechavam cez noc a na druhy den ozdobujem,asi mate baby pravdu malo bola vystuzena a ked sa mozem spytat ake palicky to pouzivate?ja davam tri spajle zlepene dokopy bolo by dobre aj podlozkaa pod kazdu tortu? Dakujem za kazdu odpoved aj radu ste zlate,vedela som ze poradite velmi si to cenim,dakujem Tlieskam Tlieskam Áno Áno Zlomené srdce

Kazuso, Ut, 24. 06. 2014 - 10:09

Ak nedávaš torty na podložky tak je zbytočné zapichávať špajle do spodných poschodí. Nemajú čo podopierať, ak sa torta začne bortiť špajle sa jednoducho pretlačia do piškóty vrchného poschodia.

ty si nedala pod kazdu tortu podlozku?Ja ked robim poschodovu tortu tak kazdu postavim na podlozku vystuzim palickami a az potom skladam na seba

Používam http://www.cukrarskepomocky.sk/produkt/pomocky-na-pecenie/vystuhy-davko…

a stredom http://www.cukrarskepomocky.sk/produkt/pomocky-na-pecenie/vystuhy-davko…

Teraz je teplo, ja som robila naposledy svadobnú ( v katalogu), výška korpusov bola 73 cm.
Podložka na vyššom poschodí pomáha rozložiť tlak na spodný korpus ( fyzika Úsmev )Bez použitia podložky sú Ti výstuže tak na 2 veci ...

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama