Postup pri pečení penovej torty
Pozrite si aj
ahoj.
:) ja puužívam papier z tesca. potieram olejom, ale už som aj nepotrela a nič sa nestalo, ale radšej potieram.- ved čo ak
ten tvoj nepoznám, ale mal by fungovať
2) tak ja mam ventilátor ale peč normálne na max 70C a sem -tam môžeš pootvoriť na určitú dobu dvierka nech ide vlhkosť von. ja pečiem raz s otvorenými a inokedy so zatvorenými dvierkami
3)môžeš aj hned
4) ja dam až po odležaní a osvedčilo sa mi postaviť plát na hranu a tak stiahnuť
snád som pomohla aj ked nemám za sebou neako moc penových tort, takže pokaždé skúšam všeliako
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
l. neviem, aký papier je z Lidla, ale musí to byť ten hnedý. Ten nemusíš potierať.
2. V klasickej rúre treba piecť na 60-70 stupňov, pri mierne pootvorenej rúre- treba do dvierok zastrčiť varešku, ak sa ti dá, peč si na dvoch plechoch naraz, lebo pri takej nízkej teplote sa to musí piecť aj hodinu. Tie bielka musia byť už v rúre úplne tvrdé, nesmie sa ti do nich zaboriť prst, keď pritlačíš, - treba skúšať v strede plátu, inak sa ti to potom neskôr začne lepiť, alebo to bude také gumené. No a čo je hlavné, tá pena vlastne musí ostať biela.
3. Hmotu môžeš dávať aj teplú. Najprv cez špičku nastriekaj okraje, potom doplň stred. Vrchný plát vystriekaj celý špičkou a tie čo budú vo vnútri vystriekaj len okraje a stred len natri nožom alebo kartou.
4. Ak je pena upečená správne, ide ti dole úplne ľahko hneď po upečení. Ak ti niekde drží a nechce sa odlepiť, nie je to dobre upečené. Vychladnúť nechaj na rovnej ploche. Treba ale dávať pozor, vždy je to véééééľmi krehké. Potom aj pri natieraní krémom treba opatrne, len položiť, nepritláčať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja používam len papier s lidla a natieram ešte cerou, a je to super, pri elektrickej bez ventilátora by som sušila pri trochu pootvorenej rure , ale Sigetka Ti to popísala perfektne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na postup pri pečení penovej torty, zaujíma ma:
1., doma mám pečiaci papier z Lidla, mám ho ešte natrieť olejom alebo masťou? Prípadne som dostala od mojej babky čo používala - mastný papier, ona to potierala masťou.
2., čítala som, ako sa pečie penová torta v rôznych trúbach, ale ja mám klasickú staršiu elektrickú, žiaden ventilátor, tak by som potrebovala vedieť ako sa tam má piecť.
3., hmotu z bielkov po vyšlahaní nechám vychladnúť alebo hneď také teplé dávam na plech a piecť?
4., po upečení mám tiež nechať vychladnúť tortu na tom papieri alebo stiahnúť z torty papier?
Ďakujem veľmi pekne