reklama

penové tyčinky


reklama

Ahojte ženičky, stala sa mi taká vec, že robila som penové týčinky a zostali mi úpne mäkké a ked ochladli, tak sa mi lepili ako žuvačka. Urobila som už veľa penových toriet, ale toto sa mi stalo po prvý krát. Neviete mi povedať prečo?????????? Dakujem za každú odpoved.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ahoj. Ak si skúsená v šľahaní bielkov s cukrom, tak si určite mala hmotu dosť vymiešanú. V tom problém asi nebol. Ale počula som, že veľa záleží aj od toho, aký cukor dáš. Nemyslím ale práškový a kryštálový. Takže ak máš osvedčený cukor, s ktorým sa Ti vždy torty alebo tyčinky podaria, tak radšej používaj iba ten.Nech sa darí. Úsmev Úsmev Úsmev

marycka, So, 30. 07. 2011 - 07:45

ja neviem o ake tycinky ide,ale nemôze to byt tym vlhkym pocasim? vsetko sa topi a rosi. Áno

Jana.M, So, 30. 07. 2011 - 09:46

Ja ich dnes robím prvýkrát a stalo sa mi to isté. Zvyknem robiť bielkové s orechami alebo s kokosom, ale čisté s cukrom som ešte nerobila. Myslela som si, že ich krátko pečiem, ale dve hodiny sa mi zdajú veľa. Zo 60. kúskov sa mi dobre upiekli len 6, ostatné sú lepkavé a už v rúre gumové. Ak niekto viete prečo, poraďte prosím.

Jednoznačne to musí byť poriadne vyšľahané. Raz som robila penový plát do torty a bola to katastrofa. Vtedy sa mi celá torta v chladničke zosunula, plát som musela robiť ešte raz a krém som horko-ťažko zachránila. Suseda mi vtedy povedala, že keď sa to lepí a ťahá, tak pena nebola dostatočne vyšľahaná. A nemili ste náhodou aj rúru? Lebo keď som robila penové ešte u maminy, tak som mávala rúru dokonca pootvorenú. A keď som sa presťahovala a kúpila nový sporák, tak som zistila, že penové sa mi usuší iba v zatvorenej rúre.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama