penové tyčinky
Pozrite si aj
Ahoj. Ak si skúsená v šľahaní bielkov s cukrom, tak si určite mala hmotu dosť vymiešanú. V tom problém asi nebol. Ale počula som, že veľa záleží aj od toho, aký cukor dáš. Nemyslím ale práškový a kryštálový. Takže ak máš osvedčený cukor, s ktorým sa Ti vždy torty alebo tyčinky podaria, tak radšej používaj iba ten.Nech sa darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja neviem o ake tycinky ide,ale nemôze to byt tym vlhkym pocasim? vsetko sa topi a rosi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja ich dnes robím prvýkrát a stalo sa mi to isté. Zvyknem robiť bielkové s orechami alebo s kokosom, ale čisté s cukrom som ešte nerobila. Myslela som si, že ich krátko pečiem, ale dve hodiny sa mi zdajú veľa. Zo 60. kúskov sa mi dobre upiekli len 6, ostatné sú lepkavé a už v rúre gumové. Ak niekto viete prečo, poraďte prosím.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jednoznačne to musí byť poriadne vyšľahané. Raz som robila penový plát do torty a bola to katastrofa. Vtedy sa mi celá torta v chladničke zosunula, plát som musela robiť ešte raz a krém som horko-ťažko zachránila. Suseda mi vtedy povedala, že keď sa to lepí a ťahá, tak pena nebola dostatočne vyšľahaná. A nemili ste náhodou aj rúru? Lebo keď som robila penové ešte u maminy, tak som mávala rúru dokonca pootvorenú. A keď som sa presťahovala a kúpila nový sporák, tak som zistila, že penové sa mi usuší iba v zatvorenej rúre.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte ženičky, stala sa mi taká vec, že robila som penové týčinky a zostali mi úpne mäkké a ked ochladli, tak sa mi lepili ako žuvačka. Urobila som už veľa penových toriet, ale toto sa mi stalo po prvý krát. Neviete mi povedať prečo?????????? Dakujem za každú odpoved.