reklama

Parížske rožky


reklama

Milé žienky poradili by ste mi prosím recept na parížske rožky?
šlahala som bielky nad parou atď....
Nastriekala, usušila, ale na druhý deň som ich chcela striekať krémom, ale mám obavy že sa mi to všetko poláme keď to budem máčať v čokoláde. Zostali totiž veľmi krehké až mäkké.Pomoc mám z toho hlavu v smútku.

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja dávam krém keď rožky ochladnú v ten deň ako ich upečiem ,dám nachvíľku do chladničky a potom namáčam do čokolády.

5 bielkov,400g praš.cukor,250g mletych orechov,4 lyžice struhanky...... vyšlaháme bielky s cukrom, šlahame na tuhý sneh,do ktorého pridáme orechy a struhanku .Ja ich plnim až o 7 dní a su výborne

sisi xy, Ut, 07. 05. 2013 - 20:08

lydus111111 a strúhanka je klasická ako na rezne? a mohla by sa nahradiť aj múkou? a pri akej teplote sa pečú alebo sušia? prepáč že tak vela otázok a ďakujem za radu aj odpoveď

sisi xy, Ut, 07. 05. 2013 - 20:01

baskapk tieto robievam aj ja a sú skvelé, ale teraz si želali práve so šlahanými bielkami

mobana, Ut, 07. 05. 2013 - 23:22

5 bielok, 35dkg.kryš. cukru vyšľahať potom dať nad paru a šľahať cca 25min. odstaviť primiešať 10 pol. lyžíc ml. orechov a 2,5 lyž. hrubej múky zlatý klas. Dať do vrecka a nastriekať. Sušiť v rúre na najmenšej teplote asi 1a pol hodiny ja už na poslednú pol hodinu púšťam turbo. Zistíš či sú hotové ak ľahko odchádzajú od papiera. Plnku máš tu: http://tortyodmamy.sme.sk/varena-cokoladova-plnka Sú najlepšie lepšie som ešte nejedla. Úsmev

zoja, St, 08. 05. 2013 - 11:51

250g mletého cukru, 250g pomletých orechov, 250g strúhanka, 1 palmarín, 2 vajcia. Vypracovať tuhé cesto a potom urobiť z neho šulančeky(ja robím také menšie tak 5cm) a na plechu trošku popritláčať aby boli zvrchu rovné. Piecť na cca 180 stupňov.
Na plnku 500ml mlieka, 1 zlatý klas, 1pl hladkej múky, 1 žltko, 1 hera a cukor podľa chuti. Mlieko, ZL, múku a žltko uvariť do vychladnutého pridať heru a cukor. Cik-cak nastriekať na rožky a potom poliať čokoládou. Ja ich dávam ešte keď sú len nastriekané tak na polhodinku do chladničky aby plnka bola tuhšia a aby sa mi netopila keď polievam s čokoládou.

klara37, St, 08. 05. 2013 - 14:53

mila sisi ja uz robim len tento recept ktory nemusit slahat nad parou je vyborny a mozes si ich upiect aj mesiac do predu a su vyborne potom uz len naplnis a polejes:30dkg orechov ako chces bud pomlete alebo len nasekane ale tak jemnejsie nie nahrubo,30dkg ml.cukor a jedno cele vajce vsetko spolu zmiesis a hned mozes sulkat rozky ja si odtrham z cesta a kazdy rozok usulam alebo sa da vysulat dlhy sulok a pokrajat dam na peciaci papier a susim na 120 v el.rure potial pokial same nejdu odelit od papiera tedy su spravne ususene a potom uz len naplnis das do chladu aby plnka stuhla a polejes a mas hotove.Z tejto davky mas 75az80 kusou podla toho ake velke budes robit.Ja robim parizsky,cokoladovy alebo kakaovy krem taky maju radsej.Nech sa ti vydaria Úsmev.

sisi xy toto su rožky s knihy recepty zo života 14 ja dávam struhanku ako na rezne su vyborne z jednej dávky máš aj 120 rožkov

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama