Parizska slahacka s bielou cokoladou
Pozrite si aj
Prave som robila podobny krem, slahacka a biela cokolada, len bez mascarpone, tiez narychlo, dala som do mrazaku na cca hodinu. Pomohlo, len treba davat pozor na preslahanie, aby sa nezrazil krem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne sa nedala vobec vyslahat.dlho som slahala a zrazila sa.uplne sa oddelil tuk od vody.vodu som cez plienku vytlacila a ostala hmota,pridala som mascarpone.no ale ja neviem.prepacte mi za vyraz,ale ta plnka je chutovo hnusna.toto ma byt slavne mascarpone som zvedava aka bude zajtra torta.dufam,ze sa nebudem musiet hanbit pri krajani
hlavne som zvedava,ci stuhne.zdala sa mi dost riedka.sakra vecne mam plnu komoru ole pudingu a teraz,ked by sa zisiel,nemam ani kusok
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nevadi ked sa krem zrazi, staci ho na chvilu nahriat nad parou a preslahat este raz.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A aký si dala pomer čoko ku šľahačke? Ja robím na 500ml 2 biele čoko rozpustiť a len jedno mascarpone, bo ono je samotné bez chuti, iba zjemní konzistenciu a chuť krému a nechávam veru aj noc chladnúť, aby zhustol, potom sa krásne vyšľahá...samotný krém je trošku mdlý, ale v kombinácii s ovocím je výborný, chcú ho dookola
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosím ťa, akú bielu čokoládu dávaš, neviem, či to tu môžeš napísať? dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Moja, aká mi príde do ruky , okrem peniažkovej hocakú tabličkovú
teraz z Lidla kupujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem ti, lebo s bielou nemám dobré skúseností .... :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja pouzivam od fialovej kravicky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ale aké množstvo čoko si dala? Bo mne záleží aj na hustote toho vychladeného krému, hustejší sa mi lepšie a krajšie vyšľahá ...a toho mascarpone by som menej dala, lebo bude potom menej sladký...mne sa osvedčil aj s termizov.tvarohom alebo jogurtom, je taký pikantnejší, sviežejší
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na 500g slahacky som dala 2 biele cokolady,cize 200g.dala som 2 mascarpone a dosypala prask.cukor podla chuti,lebo bola malo sladka a krem bol fajnovy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
malo si nechala vychladiť alebo si to prešlahala skôr to druhé ináč ten krém je a to tak býva keď niečo potrebuješ surne tak neni vlastne je ale v obchode
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
malo bola vychladena.ale nakoniec vsetko dobre dopadlo.tato plnka je uzasna s malinami,velmi nam chutila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som 2x skúšala tento recept a nenechala som cez noc v chladničke, ale som to potrebovala rýchlo a šľahačka sa nevyšľahala, na šťastie som mala dome ole puding vanilkový , tak som ho prisypala a plnka bola super. Držím palce, aby tortička chutila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Idem robit mascarpone krem a ten sa sklada z 500ml slahacky uvarenej s bielou cokoladou a do toho 500g mascarpone.No a mam dilemu,ci nechat do rana v chladnicke slahacku alebo staci zachladit 2-3 hodiny.potrebovala by som dnes naplnit tortu,lebo sa nam posunula oslava z nedele na sobotu,tak nech do rana torta stuhne a prejde chutou malin.do slahacky budem davat stuzovac.zvyknete aj po tak kratkom case chladenia vyslahat slahacku?