
Dobré suché pečivo.
330 | gramov | lieskové orechy |
280 | gramov | práškový cukor |
2 | kusy | bielok |
1 | čajová lyžička | škorica |
200 | gramov | ríbezľový džem |
Oriešky nasucho opražíme a ošúpeme.
280 g orieškov najemno nastrúhame do misky. Zvyšok celých si odložíme na ozdobu.
Pridáme cukor, bielky, škoricu a vymiesime cesto. Z cesta vyvaľkáme plát hrubý cca 7 mm.
Formičkou v tvare trojlístka z cesta vykrojíme kúsky, ktoré naukladáme do menších formičiek na košíčky tak, aby boli lístky zdvihnuté.
Do prostriedku každého trojlístka dáme trochu džemu a 1 celý oriešok.
Košíčky položíme na plech a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri 160-170 stupňoch asi 10 minút doružova. Necháme vychladnúť a vyberieme z formičiek.
Sú veľmi chutné a hlavne " pažravé".
toto vyzerá veľmi lákavo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
perfektny sposob ako chutne vyuziť bielky :) parada, musim vyskusat. dakujem!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty