Orechová torta
Pozrite si aj
Nájdi si tu v receptoch Bohušov nadstavovaný piškót a len časť múky nahraď orechami, ja pečiem všetky torty podľa neho, iba časť múky zamením orechami alebo kokosom, alebo pridám kakao....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
K orechovému korpusu sa hodí aj karamelová - Salko plnka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som naposledy piekla orechovú podľa tohto receptu a bola fakt dobrá. 5 vajec, 125g PC, 75 g múka, 100 g orechy, 1 čl citronovej kôry, troška PDP.....postup klasický. Plnku som dávala žltkovú šľahanú nad parou a korpusy som kropila cukrovím rozvarom s grankom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
marcipánova plnka je tiež dobrá na orechový korpus + marhulovy džem .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robim orechové korpusy stále podľa receptu z kuchárky po mojej mame z roku 1968 a iný na orechovú nepoužívam: 4 vajíčka 30Dg hr. múky, 30Dg pr. cukru, 10Dg orechov 10 lyžíc vody a 1/2 bal. kypr. prášku.
Žĺtky s cukrom a vodou vymiešať, pridať sneh z bielkov, múku, orechy a kyp. prášok
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím presne túto istú. Ja mám však v recepte celý prášok do pečiva. Dávam tiež orechovú plnku. 15 dkg uvarím s 2 dcl mlieka. Vymiešam 15 dkg masla s 15 dkg pr. cukru a pridám vychladnutú orechovú hmotu. Tento recept vyjde na tortovú formu okrúhlu s priemerom 24 cm, 3 pláty. Je skutočne vynikajúce, dobre drží aj v teple.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja tiež robím orechovú plnku, ale jednoducho do klasickej plnky zo Zl.klasu primiešam orechy a je dobrá a hlavne jednoduchšia. Do veľkej torty robím aj trojaké plnky, kto by varil každú zvlášť...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, poprosím Vás o radu - recept na orechovú tortu / korpus i plnku/, ale bez pridania kávy. Aká plnka sa viac hodí k orechovému korpusu - čokoládová, vanilková....alebo ešte aká by bola vhodná?

Budem vďačná za každú radu. ĎAKUJEM Vám