
Výborný zákusok
Korpus: | ||
5 | kusy | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | voda |
160 | gramov | polohrubá múka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
1 | polievková lyžica | kakao |
200 | gramov | kryštálový cukor |
Plnka: | ||
5 | kusy | žĺtok |
500 | millilitrov | mlieko |
150 | gramov | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | kus | vanilkový cukor |
200 | gramov | maslo |
Sneh: | ||
5 | kusy | bielok |
150 | gramov | kryštálový cukor |
Cesto: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, postupne prišľaháme žĺtka a vodu. Sypké ingrediencie zmiešame a zľahka primiešame do hmoty. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180°C - 200°C cca 20 min. Po upečení necháme vychladnúť.
Plnka: V mlieku rozmiešame múku, žĺtky, cukor, uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Do letnej kaše postupne zašľaháme maslo. Plnku rozotrieme na korpus a necháme stuhnúť.
Sneh: Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou. Sneh rozotrieme na vychladnutý koláč. Vrch ozdobíme čokoládou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak toto teda nie je dobre cesto. Skusala som teraz, katastrofa, velka davka a vela kypriaceho prasku, asi potrebujem plech meter krat meter.. tento recept uz nikdy viac..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty