Marcipán Dr.Oetker. Pomoc!!
Pozrite si aj
To mi je veľmi ľúto ale asi ti nepomôže nič iné len to nejako zhodiť resp oškrabať a obaliť nanovo inou hmotou...nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne tak a už nepoužívaj :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ten čučoriekový krém si dala pod ten marcipán? a kolko si tam dala tej farby, pretože do marcipánu sa nezvykne pridávať cukor. a inak tak ako radí stanka potiahnúť znovu. o pár rokov sa nad tým budeš smiať, ja takéto nazývam daň za učenie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Hore hlavu
Všetko dobre dopadne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pod marcipán som dala vyšlahaný puding s maslom a cukrom. Tá moja varna vyzerá dokonale (konzistencia), iba ten Dr.Oetker sa rozteká. Už nestíham spraviť novú hmotu, no čo, sú to moje prvé torty a učíme sa na vlastných chybách. Snáď poteší aj táto. (brokenheart) (brokenheart) Ďakujem!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a čo ti Dr.Oetker urobil?
Že sa ti topí poťahovka môže mať viacero príčin , nemusí byť na vine samotný marcipán , čo si ja osobne myslím, že ani nebol , ale mohlo sa stať viac vecí čo tomu dopomohlo .
prečítaj si príspevky čo sa týka prečo tečie poťahovka a možno prídeš na to , prečo sa to stalo a čoho sa na budúce vyvarovať .
http://tortyodmamy.sme.sk/dobre-rady-v-kocke
tu je o poťahovkách prečo sa topia
http://tortyodmamy.sme.sk/search/node/te%C4%8Die%20po%C5%A5ahovka
mohlasi poťahovať príliš vychladenú tortu , alebo si mala moc nastavenú chladničku , ja a veľa ľudí tu dávame na zadnú stenu chladničky kartón , alebo polystyrén aby si torta nebrala vlhkosť z chladničky , možno si dala veľa farby do marcipánu a treba tam zamiesiť cukru , možností je veľa prečo sa to stalo . Tiež odporúčam dať poťah dole a na novo potiahnúť . Ja kupujem hotové hmoty z cukrárskych predajní a najviac mi vyhovuje smartflex , tiež sa mi párkrát stalo , zo začiatku že mi poťahovka tiekla ale nebolo to poťahom , na to som prišla neskôr . Držím palce a nenechaj sa odradiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A prečo potom moja hmota netečie a dokonale drží, a marcipán od Dr.O. sa rozteká? viem, že je medzi nimi veeeľky rozdiel, ale keby bol problém v niečom inom, netopila by sa aj moja varna??
Aj tak mi ela1 tvoj príspevok moc pomohol, mám sa čo učiť, len nejako sa mi stále nedarí. (brokenheart)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
rozdiel v tom, že prečo tvoja hmota netečie a marcipán áno , môže byť tiež v tom , že sú rozdielne v surovinách , taktiež aj to ako je uložené v chladničke , ktorá ako dokáže odobrať vlhko z chladničky , každá hmota sa inak správa , čiže nemôžeš porovnávať medzi sebou . Ja som mala kedysi 3 torty v chladničke , vrchná bola zo zadnej strany orosená , stredná len trocha a spodná nebola vôbec , bola to rovnaká hmota . Vtedy som prišla na to že mi to robí chladnička , prečítala som si zopár diskusií , čo v takom prípade robiť , od vtedy nemávam žiadny problém . Treba vyskúšať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj ja sa tiez pripajam k nazoru dole staru potahovku a sup natiahnut novu
moja rada pre teba ked chces zdobit torty tak sa vikasli na seliake marcipaniky z potravin a kup si normalnu potahovu hmotu z hociktoreho obchodu pre cukrarou su rozne druhx lacnejsie draksie len nepouzivaj take srandicky jednak sa to neoplati lebo predava sa to v malom mnozstve a je to podla mna predrazene
tak nechc sa dary a pevne nervy =)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veľké nedostatky, ale aj tak som na ňu hrdá ;)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pekna torticka na zaciatky, ale vobec som ju nepochopila...
Este by sa dal pouzit buttercream icing ako nahrada hmoty, je na to milion receptov online - maslo s cukrom, vanilka a trosku mlieka pre konzistenciu aku potrebujes. Alebo bielka s cukrom nad parou, potom pomaly slahat v mise kym nevychladnu a pridat zmaknute maslo. Zafarbi ako potrebujes. Potries tortu, pekne uhladis a nejake jednoduche zdobenie, do buducna, keby si chcela vyskusat nieco ine ako potahovku.
Podla mna original marcipan nie je vhodny na potahovanie celej torty, skor na nejake modelovanie alebo dekoraciu, aj to len ak to nepotrebujes vytvrdnute, lebo je dost makky.. alebo ozdobky na muffiny, kolaciky a tak, lebo chutovo je dobry, mandlovy. V anglicku sa este pouziva ako vrstva pod potahovkou na ich tradicnych fruit cakes, teda najprv potiahnu torticku marcipanom potom druhou hmotou.
Mohla si si najprv zistit rozdiely medzi potahovkami, je tu toho dost v diskusiach, alebo sa opytat napr. tu v cukrarni, zienky by ti urcite radi poradili, no neviem ci by ti ho niekto odporucil na celu tortu...
Ale nevadi, torticka je ako dar a snaha bola, to je hlavne. Urcite potesi aj tak, hlavne ak bude vyborna chutovo. Vela stastia do buducna!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
taslerka, ver tomu, že s dr.oetkerom budeš veľmi rada spolupracovať, lebo ich produkty sú výborné
a nie som ich obch zástupca, aby si si náhodou nemyslela
len "obyčajná" baba, čo má pečenie ako veľké hobby
a všetko ostatné musíš "len" načítať, naštudovať a hlavne vyskúšať, čo ti najviac pôjde "do ruky"
želám ti veľa trpezlivosti a nech sa ti darí...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
taslerka, veď to vôbec nie je také strašné, ako si to opísala. Chápem, že si sa snažila mať tortičku čo najkrajšiu, ale ja som si predstavila pod ´tým, čo si opísala, že poťahovka visí vo franforcoch dolu z torty a presvitá krém. Inak môže ti to robiť chladnička. Ja som si doteraz myslela, že aká som macherka, mne sa ešte nikdy poťah nerosil, ani mi netiekol, dokonca, ani keď som ho capla na tvarohový krém (vtedy som ešte nevedela, že naň nemôže ísť)a nič sa nestalo. Tortu mám v albume - s husľovým kľúčom pre muzikanta, poťah MMF a netopil sa. Teraz som zistila, že som motovidlo, iba ma vždy zachráni chladnička!!!!
Alebo sa torta zožrala skôr ako si poťahovka zmyslela, že sa má topiť...tuto konkrétne do 24 hodín.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem vám, veľmi ste ma povzbudili a pomohli mi vašimi radami.
Torta bola pre strelca, preto tie náboje, veľmi sa mu páčia a bola chuťovo skvelá (vrch čokoládový korpus, malinovo-šlahačkový krém, spodok vanilkový korpus a čučoriedkovo-šlahačkový krém). Teraz viem, že mm sa čo učiť, ale ide to ;) Už sa neviem dočkať ďalších narodenín niektorého príslušníka rodiny, sú to zatial také skúšobné baránky ;) ....
Ešte raz ďakujem, a dokonca z toho roztečeného vrchu si robili srandu, vôbec to nebrali tragicky.
Ste super!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Včera som robila poschodovú tortu, na vrchné poschodie som dala marcipán Dr. Oetkera,keď som pridala farbivo a prášk. cukor, vyzeral lepšie ako hneď po otvorení. Spodnú časť som obalila mojou varnou, a dnes ráno pozriem do chladničky, skoro ma porazilo ! Ten kpovaný a roztiekol, je konzistenie asi ako roztopená cukrová poleva, tečie dole cez tú moju varnu, stojí to v modrej mláčke a ja idem za tri hodiny na oslavu, tá torta je darček !!!

Pomôžte mi cukrárky, cukrári, ďakujeeeeeeeem