
Nie len chutné ale i na pohľad pekné rezy s jahodovým krémom.
8 | kusy | bielok |
Svetlá piškóta: | ||
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | polievková lyžica | olej |
balík | prášok do pečiva | |
Tmavá piškóta: | ||
8 | kusy | žĺtok |
8 | polievkové lyžice | práškový cukor |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | deciliter | mlieko |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Náplň: | ||
kilogram | mrazené jahody | |
2 | polievkové lyžice | maizena |
1 | polievková lyžica | polohrubá múka |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Tmavá piškota:
Vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme olej, mlieko a primiešame múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva. Na plech vystlaný papierom na pečenie robíme striedavo lyžicou kôpky, šachovnicovo najprv z bielej hmoty, medzi to z tmavej hmoty a na vrch ešte na hnedé dáme kôpky bielej hmoty. Nič nenarovnávame, nerozotierame, necháme to tak ako sme to nacápali (giggle) lyžicou . Pečieme pri 180°C.
To bielkové cesto po upečení treba zvrchu olúpať má kôrku a keby ste ju neolúpali tak by sa to mohlo rozlepovať od plnky a nevyzeralo by to veľmi pekne. Natrieme ľubovoľnou plnkou akú máte radi. Ja som dala jahodovú.
Plnka:
1/2 kg mrazených jahôd nechať povoliť, rozmixovať (aj s tou vodou čo ostala po rozmrazení) . Primiešať s 2 PL Maizeny, 1PL polohrubej múky,1 vanilkový cukor, 2 PL kryštal. cukru uvaríme na kašu,necháme vychladnúť.
250 g masla vymiešame s 100 g práškového cukru a postupne pridávame vychladnutú kašu. Natrieme na zákusok a polejeme čokoládovou polevou.
PL-polievková lyžica
Ďalšie recepty
Jarka neboj tebe sa určite vydaria ešte krajšie o tom
nepochybujem.Ja sa chystám na tie tvoje nádherne
punčové rezy ale akosi nemám na ne odvahu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neboj, treba nabrať len odvahu a ked si s niečim nebudeš vedieť dať rady, kľudne sa ozvi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ešte raz vdaka velmi ma upútali hned vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerajú perfektne. Určite vyskúšam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerajú perfektne raz dva vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jarka vyzerajú super, asi takisto vyskúšam receptík.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam, vyzerajú výborne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerajú fakt ,,super,,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzera krasne
Poradte mi prosim na aku velkost plechu je tento zakusok?
Nerada by som ho mala nizky, dakujem velmi pekne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Soniqe.
Je to na plech 36x28.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem,
kolacik uz aj upeceny ochutnany a je fakt chutny.
Len trosku sa mi pri krajani oddelovali blede casti od tmavej.asi som to mala kopcekovat viacej nahusto, alebo co?? )
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem prečo ja som ho robila už viackrát a mne sa nič neoddelovalo.Ja to kopčekujem kopcovitými lyžicami a to ozaj tam fakt nacápam.Tá biela zmes je hustejšia a tá hnedá je redšia a všetky suroviny do cesta dávam kopcovitými lyžicami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja by som sa chcela opýtať čím nahradím maizenu???? nemám nič podobné dalo by sa to nahradiť zlatým klasom???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Lulu.
Kľudne môžeš nahradiť maizenu zlatým klasom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tomuto zákusku dávam 100 bodov ... je v y n i k a j ú c i ... strhla sa pre neho skoro ,,bitka,,
... zmenila som len plnku, dala som klasiku-maslovú bez jahôd a polevu z bielej čokolády.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyskúšame uvidíme..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
je neskutočne dobrý s plnkou z ovocia...ďakujem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak odskusane,robila som plnku marhulovu,broskynovu,jahodovu,ale cucoriedkova vyhrala a na vrch som dala bielu cokoladu, zakazdym bol aj krasny aj chutovo uzasny! Vdaka za recept!!!!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerajú mňamkovo
,na sobotu idem na krstiny tak ich vyskúšam. Dúfam,že sa podaria
