reklama

Mramorové rezy

Pridal/a vavan dňa 24. 08. 2010 - 17:26 - Recepty vavan
Mramorové rezy, Recepty na zákusky, vavan

reklama

Nie len chutné ale i na pohľad pekné rezy s jahodovým krémom.

Ingrediencie
8 kusy bielok
Svetlá piškóta:
8 polievkové lyžice kryštálový cukor
8 polievkové lyžice polohrubá múka
1 polievková lyžica olej
  balík prášok do pečiva
Tmavá piškóta:
8 kusy žĺtok
8 polievkové lyžice práškový cukor
8 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice kakao
1 polievková lyžica olej
1 deciliter mlieko
1⁄2 balík prášok do pečiva
Náplň:
  kilogram mrazené jahody
2 polievkové lyžice maizena
1 polievková lyžica polohrubá múka
1 balík vanilkový cukor
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
Postup

Tmavá piškota:

Vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme olej, mlieko a primiešame múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva. Na plech vystlaný papierom na pečenie robíme striedavo lyžicou kôpky, šachovnicovo najprv z bielej hmoty, medzi to z tmavej hmoty a na vrch ešte na hnedé dáme kôpky bielej hmoty. Nič nenarovnávame, nerozotierame, necháme to tak ako sme to nacápali (giggle) lyžicou . Pečieme pri 180°C.

To bielkové cesto po upečení treba zvrchu olúpať má kôrku a keby ste ju neolúpali tak by sa to mohlo rozlepovať od plnky a nevyzeralo by to veľmi pekne. Natrieme ľubovoľnou plnkou akú máte radi. Ja som dala jahodovú.

Plnka:

1/2 kg mrazených jahôd nechať povoliť, rozmixovať (aj s tou vodou čo ostala po rozmrazení) . Primiešať s 2 PL Maizeny, 1PL polohrubej múky,1 vanilkový cukor, 2 PL kryštal. cukru uvaríme na kašu,necháme vychladnúť.

250 g masla vymiešame s 100 g práškového cukru a postupne pridávame vychladnutú kašu. Natrieme na zákusok a polejeme čokoládovou polevou.

 

Doplňujúce poznámky

PL-polievková lyžica

Celkový čas
1 hod, 25 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

vyzerajú mňamkovoVyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk ,na sobotu idem na krstiny tak ich vyskúšam. Dúfam,že sa podariaChichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

vavan, Ut, 24. 08. 2010 - 17:58

Jarka neboj tebe sa určite vydaria ešte krajšie o tom
nepochybujem.Ja sa chystám na tie tvoje nádherne
punčové rezy ale akosi nemám na ne odvahu.Bozkávam Slnko

neboj, treba nabrať len odvahu a ked si s niečim nebudeš vedieť dať rady, kľudne sa ozvi

soniqe3, St, 01. 09. 2010 - 13:13

vyzera krasneÚsmev
Poradte mi prosim na aku velkost plechu je tento zakusok?Úsmev
Nerada by som ho mala nizky, dakujem velmi pekne

soniqe3, St, 01. 09. 2010 - 22:56

Dakujem,
kolacik uz aj upeceny ochutnany a je fakt chutny.
Len trosku sa mi pri krajani oddelovali blede casti od tmavej.asi som to mala kopcekovat viacej nahusto, alebo co?? Úsmev)

vavan, Št, 02. 09. 2010 - 15:36

Neviem prečo ja som ho robila už viackrát a mne sa nič neoddelovalo.Ja to kopčekujem kopcovitými lyžicami a to ozaj tam fakt nacápam.Tá biela zmes je hustejšia a tá hnedá je redšia a všetky suroviny do cesta dávam kopcovitými lyžicami.

ja by som sa chcela opýtať čím nahradím maizenu???? nemám nič podobné dalo by sa to nahradiť zlatým klasom???
Úsmev

vavan, Ut, 07. 09. 2010 - 22:52

Ahoj Lulu.
Kľudne môžeš nahradiť maizenu zlatým klasom.

majina, Ne, 05. 12. 2010 - 12:28

tomuto zákusku dávam 100 bodov ... je v y n i k a j ú c i ÁnoÁnoÁno ... strhla sa pre neho skoro ,,bitka,, Veľký úsmev ... zmenila som len plnku, dala som klasiku-maslovú bez jahôd a polevu z bielej čokolády.

arianna, Ut, 29. 10. 2013 - 08:33

Tak odskusane,robila som plnku marhulovu,broskynovu,jahodovu,ale cucoriedkova vyhrala a na vrch som dala bielu cokoladu, zakazdym bol aj krasny aj chutovo uzasny! Vdaka za recept!!!!!!!

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama