Luxusné jablkové rezy

Popis

jednoduché,šťavnaté,osviežujúce
Luxusné jablkové rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojvlastný
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

5 vajíčok, 1 pohár (2,5 dcl) krupicového cukru,2 lyžice vriacej vody, 2 lyžice oleja,2 lyžice kakaa, 1 pohár hladkej múky,
1 lyžička pdp biela vrstva: 0,5 l šľahačky ( ak máte obyčajnú prisladíme), 1 balenie Želatínový stužovač za studena dr. oetker
jablková vrstva: 8 veľkých jabĺk, 5 balíčkov škoricového cukru, šťava z 1 citróna, 2 balíčky zlatého klasu, 3 dcl vody

Inštrukcie

Korpus: Žĺtka oddelíme vyšľaháme s 2/3 cukru do peny, neskôr pridáme vriacu vodu a vyšľaháme do hustej peny. Nakoniec jemne vmiešame olej. Bielka napeníme do riedkej peny a potom vsypeme cukor...ušľaháme na sneh. Do snehu vlejeme žĺtkovú zmes a spojíme. Múku, PDP a kakao preosejeme do zmesy a jemne spojíme. Vylejeme na plech a pri 150C upečieme. Kým sa korpus pečie ošúpeme si jablká a na strúhame na hrubé rezance...polejeme citrónovou šťavou a podlejeme asi 1-2 dcl vody...podľa toho či sú jalbká suchšie alebo šťavnatejšie...dusíme asi 10 minútpotom v 3 dcl vody rozmiešame zlatý klas a vlejeme do jabĺ a povaríme.,..nakoniec pridáme škoricový cukor. necháme chladnúť. Na vychladnutý korpus nanesieme šľahačkovú vrstvu. Tú pripravíme takto: Šľahačku vyšľaháme...ja používam profi,ale dobrá je aj od Ramy v litrovom balení...trvanlivá Želatínový stužovač rozmiešame vo deci vody a vlejeme do šľahačky a zmiešame...natrieme na korpus a dáme do chladu stuhnúť. Na stuhnuté vylejeme vlažnú jablkovú zmes a uhladíme...uložíme do chladničky.[img_assist|nid=84353|title=|desc=|link=node|align=left|width=100|height=74]

Poznámky

nepomýliť si Želatínový stužovač (za studena) s obyčajným stužovačom šľahačky!!!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

dakujemeeeee:-* BozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamZlomené srdce

rado sa stalo:-) Zlomené srdce

gabika mala si aj sem dat foto..pre rychle vzpomenutie ake su to..diky(flower)

Tento koláčik poznám je výborný a osviežujúci:-P Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

aj ja ho robim uz roky,len naopak,najprv davam jabka na korpus a slahacku navrch:-)postruham cokoladu,alebo posypem granko a koprus zvycajne hrncekovy od mojej maminky rychly;-) su naozaj chutne

dnes som ho spravila, je fantastický:-P Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam vďaka

renka som rada, že sa vydaril a chutil...tento recept vyzerá,že je rovnaký ako písala sausen,ale myslím, že je tam výrazný rozdiel...aspoň mne takto tento chutí viac;-) Kvietok

Máme jablkovú sezonu-a moji chalani jablkové milujú(clap) TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.