reklama

Jablkové rezy sviatočné

Pridal/a bejaza dňa 16. 07. 2010 - 09:57 - Recepty bejaza
obrázok k receptu

reklama
Nemá chybu
Postup
jablková vrstva: cca 1kg jabĺk, 2 hrste cukru, van. cukor, škorica, 150g mletých orechov cesto: obľúbená piškóta zo 6 vajec krém: ½ l mlieka, 2 vanilkové pudingy, príp. 1 x 250g tuku krém II: 0,5 l šľahačky, 1 stužovač príp. cukor Pečieme ako obrátené rezy, čiže: Na plech dáme papier, pomastíme a na to dáme vrstvu jemne postrúhaných jabĺk cca ½ cm. Posypeme cukrom príp. škoricou a na to dáme vrstvu pomletých orechov. Pripravené jablká zalejeme piškótovým cestom zo 6 vajec. Upečieme, vyklopíme, stiahneme papier a necháme vychladnúť. Pripravíme krém (najlepší je puding ako do krémeša), kto má rád môže dať do horúceho pudingu aj 1 heru, (palmarin, maslo) a vyšľahať. Na vychladnuté natrieme krém, na krém dáme šľahačku so stužovačom a vrch ozdobíme napr. strúhanou čoko. Pečieme ako obrátené rezy, čiže: Na plech dáme papier, pomastíme a na to dáme vrstvu jemne postrúhaných jabĺk cca ½ cm. Posypeme cukrom príp. škoricou a na to dáme vrstvu pomletých orechov. Pripravené jablká zalejeme piškótovým cestom zo 6 vajec. Upečieme, vyklopíme, stiahneme papier a necháme vychladnúť. Pripravíme krém (najlepší je puding ako do krémeša), kto má rád môže dať do horúceho pudingu aj 1 heru, (palmarin,maslo) a vyšľahať. Na vychladnuté natrieme krém, na krém dáme šľahačku so stužovačom a vrch ozdobíme napr. strúhanou čoko.
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Sausen, Pi, 16. 07. 2010 - 22:07

juuj,tak toto je naozaj sviatocny jablcnik,netradicny,znie to lakavo,tak toto isto vyskusam,len tie kaloriePlačem Váľam sa od smiechu po podlahe

Korona, Št, 22. 07. 2010 - 19:22

ja poznám tieto rezy trocha ináč, ale aj tento je určite dobrý.
Ja robím takto: upečiem piškotu asi z 5 vajec, na vychladnutú dám jablkovú vrstvu - jablká povarím s van. pudingom a trochou cukru, vylejem na upeč.piškotu, dám vychladiť, na to natriem 0,5l kyslej smotany zmiešanú s cukrom a želatínovým stužovačom Oetker, sú tiež výborné, teraz také osviežujúce.Vyplazený jazyk Torta Vyplazený jazyk

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama