reklama

Likérové špice


reklama

Ahojte. Chcela by som sa opýtať, čo mám robiť v prípade, že mi nedrží na mieste plnka na špice. Stále sa váľa.neviem čo s tým. Mohli by ste mi poradiť aj zaručený recept na tú plnku? Bola by som vám vďačná. Prajem pekný zvyšok dňa Mrkám
Ďakujem za odpoveď


reklama


reklama

Aj ja patrím medzi tie, ktoré sa chcú tento úžasný koláčik naučiť. Dokopy som sa do neho pustila dva krát Vyplazený jazyk . S tým som mala najväčší problém, ako aj ty píšeš, aby som ich mala pekné duté, aby som vedela likér do nich napĺňať.Ani raz sa mi to nepodarilo, potom som náhodou natrafila na video na internete, kde tá pani zdôrazňuje, že na tej špičke, ktorou tie špice vytvárame, je naboku dierka a tá musí byť voľná, sáčok ju nesmie zakrývať, a možno v tom bude tá finta. Od vtedy som to neskúšala, ale myslím si že to bude tým. A receptík mám z knižky Jožky Zaukolcovej, ktorú práve nemám doma, ale určite ho "vygúúgliš" No veľa som nepomohla ale snáď niečo. Úsmev

aramana, Ut, 28. 01. 2014 - 19:02

Vyskúšala som viac receptov ale vždy som ich robila len po 5 - 8 a hneď do chladničky Áno keď stuhne, už sa neváľa Úsmev

jarka12, Ut, 28. 01. 2014 - 20:27

Ja robím podľa tohto receptu:1,8 dl vody, 2 lyžice Solamylu /dá sa použiť aj Gustin, ja s ním robím radšej/16 dkg cukru, 25 dkg čokolády na varenie, 25 dkg Cery.Deň vopred uvaríme krém. Z vody, Solamylu a cukru uvaríme hustú kašu. Pridáme polámanú čokoládu, necháme rozpustiť a pridáme Ceru nakrájanú na kúsky. Premiešavame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť do druhého dňa. Krém vyšľaháme a striekame pomocou špeciálnej špičky na piškóty.. Ja si urobím asi 10 a dám na chvíľu do mrazničky. Potom naplním likérom, zakryjem čiapočkou z krému a zasa dám na chvíľu do mrazničky. Potom namáčam v čokoláde a dám zasa zachladiť. Po stuhnutí čokolády sa už "neohýbajú". Robím ich málokedy, lebo je to časovo náročné, ale sú výborné, ja osobne ich mám veľmi rada.

Aj ja robim podla tohto, len tam pridam este 2 PL lyzice sojovej muky. Vraj vtedy su to origos likerove spice, ked je tam, ale necitit ju. A mne sa to uz tiez stalo. Ta duerka je tam preto, aby nevznikol podtlak, inak by sa to nedalo strikat pekne rovno. Vtedy sa dost vykrucaju. Podla mnatie kominiky padaju kvoli tomu, ze hmota je prilis makka, akoby pustena. Treba to dat cele do chladnicky alebo na chladne miesto stuhnut. Potom to pojde. Ja robim naraz tak 15 kusov a dam do mraznicky, urobim dalsie, do mraznicky atd. Necham aspon hodinu stuhnut, naplnim likerom, ktory vyslaham so slahackou Dr.oetker. naplnim, uzavriem, znova necham stuhnut a az potom namacam. Je to casovo zdlhave, ale len kvoli tomu chladnutie a tuhnutie. Inak, ked to robite dlhsie, tak to ide od ruky. Nech sa dari.

Ja som mala tento istý problém, robila som podľa receptu od Jožky Zakoulcovej a padali mi. Tak som sa rozhodla vyskúšať špice z bolera, hmota super a aj chuť. Bola som milo prekvapená. Plnila som salko + rum alebo rumová esencia. Mne sa zdá byť vaječný likér moc tuhý ÚsmevÚsmevÚsmev

Úsmev ja nie, ale ako vyššie píše mariaklarak, tak do likéru vmiešam práškovú šľahačku /trochu/ a zľahka prešľahám...potom nevsiakne likér do piškóty. Raz som natrela čokoládou a šmýkala sa mi hmota po nej... Mrkám

robila som z bolera, a boli super, nepadali mi. -Anka piškoty som natierala čoko aby nenasali do seba liker

haluzka, St, 29. 01. 2014 - 08:40

ja som ich v zime striekala na balkone Váľam sa od smiechu po podlahe , lebo sa mi zadalo v byte teplo a mi padali ...ked som vysla na balkon v pohode som nastriekala na prvy sup 30 kuskov ÁnoÚsmev

Tlieskam | to je pravda, urcite vela zalezi aj od teploty prostredia, kde sa to strieka Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama