reklama

Originál cukrárske špice podľa Jožky

Pridal/a maculka dňa 07. 02. 2022 - 10:31 - Recepty maculka
Originál cukrárske špice podľa Jožky, Recepty na zákusky, maculka

reklama

Recept s fotopostupom na výborné špice z tuhého krému plnené likérovou náplňou z rumu a salka.

Ingrediencie
Buflery - piškóty pod špice:
20 gramov kryštálový cukor
40 gramov hladká múka
5 gramov Solamyl
60 gramov bielok
30 gramov žĺtok
Krém:
65 gramov kryštálový cukor
50 gramov Zlatý klas
350 millilitrov mlieko
1⁄2 balík vanilkový cukor
150 gramov maslo
150 gramov margarín
20 gramov kakao
Likérová náplň:
1⁄2 deciliter rum
200 gramov Salko
Postup

Hmota na spodnú časť: buflerova hmota:

Bielky vyšlaháme s dvomi tretinami cukru na tuhý sneh .Zltky vyšlaháme s jednou tretinou cukru do tuhej peny,pridáme malé množstvo múky. Obe peny spolu zlahka spojíme a primiešame preosiatu hladkú múku s krémovým práškom. Striekame na plech pokrytý papierom pri 180 stupnoch C Po upečení a vychladnutí potrieme cokoládou a necháme stuhnút.

Krém:

Z mlieka kryst,cukru, vanilk.cukru, krém.prášku uvaríme hustý puding. Do vychladeného postupne pridávame maslo a margarín vyšlaháme na hladký krém dochutíme kakaom.

Vaječný liker dnu do špicov:

Rum vymiešame so salkom.

Ja robím s dvojitej dávky mám ich okolo 60. Nebojte sa, že krém nie je nič moc, ked tam ide margarín. Je zaujímavý ako ladový dobre držia špice. Originál špice sú tiež s margarínom dobru chut.

Doplňujúce obrázky
Originál cukrárske špice podľa Jožky, Recepty na zákusky, maculka, 1
Originál cukrárske špice podľa Jožky, Recepty na zákusky, maculka, 2
Originál cukrárske špice podľa Jožky, Recepty na zákusky, maculka, 3
Originál cukrárske špice podľa Jožky, Recepty na zákusky, maculka, 4
Originál cukrárske špice podľa Jožky, Recepty na zákusky, maculka, 5
Originál cukrárske špice podľa Jožky, Recepty na zákusky, maculka, 6
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
10 minút
Priemer 4 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Korona, Ut, 16. 03. 2010 - 20:33

Recepty od Jožky sú výborné. Sledovala som v televizií jej pečenie. Ona je z Púchova tak ako ja, ale osobne ju nepoznám, učí na hotelovej škole, je veľmi šikovná a so svojimi prácami sa umiestnila na 1.mieste v medzinárodnej súťaži, ale to bolo už dávnejšie. Dúfam, že jej kuchárska knižka Pečieme s Jožkou sa dá ešte kúpiť? Musím navštíviť kníhkupectvo.KvietokSlnkoKvietokSlnkoKvietok

JOŽKA nie je z Puchova. Pochádza zo Sebestanovej (8km od PB) a tu aj naďalej býva... Je to skoro suseda. V puchove pracuje. Je super.. fakt odbornicka
maculka, Ut, 16. 03. 2010 - 22:02

No táto knižka je naozaj jedinečná mám tucty kuchárskych a cukrárskyxch kníh ale táto je super.Mám ju už 5 rok takže neviem či ešte niekde na pulte je a privítala by som aj nejaké pokračovanie.

salenka, St, 17. 03. 2010 - 09:03

to množstvo je určené správne v gramoch??? zdá sa mi to strašne málo 20 gramov cukor .......Mrkám

maculka, St, 17. 03. 2010 - 09:43

Ano je to tá kniha.Salenka tých 20 g sa zdá málo ale je to akurát uvidíš.Spodky sa potom potierajú cokolácou tak to stací aby to bolo sladké neboj robila som ich nespočetne vela krát aj na objednávky a všetkým chutili. Bozkávam

a ti vies co je 20 gramov? ako to chces rozdelit na tretinky.to by ma strasne zaujimalo.ved to je tak pol cajovej lyzicky.tie gramaze mas cele zle.30 porcii stoho v zivote nemozes nastriekst.ved jedno vajce ma priblizne 40 gramov.a bez digitalnej vahy take male mnozstvo ani neodvazis.

Co sa mysli tym "kremovy prasok"? Ake je to prasok? Dakujem. PetaHambím sa

A uz som nasla v inej diskusii... kremovy prasok je zlaty klas Úsmev

Maculka, vyzerá to perfektne, len ten postup mi celkom nelezie do hlavy. Prosím ťa, ako sa má to cesto nastriekať? Do výšky, aby to vyzeralo ako kúpené špice? Aké vysoké asi? A potom čo s tým ostatným? Čo tá hmota na spodky? To je čo? Tiež to mám striekať či čo? A keď už je to upečené, čo s tými dvomi - krém a vaječný likér? V akom poradí ich mám dať?
Prepáč, že sa toľko pýtam, ale fakt mi nedochádza... Slnko
Ďak.

maculka, Št, 18. 03. 2010 - 10:48

Ahoj indijanka.No takže najprv si nastriekaš z tej baflerovej hmoty piškoty ktoré po vychladnutí potrieš čokoládou.Potom ten krém čo si si vyšlahala (odoberies z neho asi jednu naberacku) nastriekas specialnou nasadkou spickou na spice taký vysoký komín skoro ako vidíš spice v obchode.Je to dost nárocné nastriekat to ale praxou sa ti t o podarí.Ak ti to spadne zoberies dás do krému a skúsaš dalej.Potom tieto komíny dáš stuhnút riadne do chladnicky stuhne ti to riadne neboj.Potom si urobis vajecný konak a pomocou lieviku a prsta(tvojho nalievas do stuhnutých spicov konak.Potom navrch nastriekas klasickou ozdobnou trubickou hviezdicku z toho kremu co si si odlozila.Tým vlastne každý špic uzavries.Dás stuhnut a najlepšie na druhý den polievas cokoládou.Nenapadlo mi že som to riadne nerozpísala(som cukrárka tak som si to neuvedomila).Skús uvidíš.Mozno sa ti to na prvý krát nepodarí ale chce to tréning a rodina a známy ti budú vdačný.Vela stastia a radosti do robotyKvietokSlnko

jujanta, Št, 18. 03. 2010 - 20:11

Ahoj maculka, mne tiež niečo nejde do hlavy. Ako nastriekať to cesto, aby vznikli také piškotky, dá sa to v domácich podmienkach? Treba na to nejakú špeciálnu pomôcku? A ešte otázočka. Ako polievate tie špice čokoládou, tipujem na nejakej mriežke, pod ktorú niečo podložiť, aby sa prebytočná čokoláda mohla ešte použiť? Nedá sa to namáčať do čokolády? Dakujem pekne za odpoved.Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

maculka, Št, 18. 03. 2010 - 21:06

jujanta, to cesto si dás do klasického pláteneého cukrárskeho sácku na ktorom je hladká trubicka.Nastriekas male buchticky velkost asi ako vacsia stara 10 korunácka na plech pokrytý papierom.upecies inác je to výborný recept aj ako domáce piskoty.Potom pokracujes v postupe ako som rozpísala.Polievam tak ze mám hrniec s cokoládou zoberiem si naberacku a spachtlu na tu spachtlu alebo nejaku obracacku polozim spic a polejem naberackou s cokoládou.Ostatok mi steká rovno naspat do hrnca.potom to este polozím na teflonový papier na pecenie a nakoniec co tam ostane cokoláda dám do hrnca.Súfam ze uz je to jasnejsie.Ak nie príd do Martina a ja ta tie spice naucím je lepsie raz vidieť ako stokrát pocut.Bozkávam

jujanta, So, 20. 03. 2010 - 14:58

Maculka, dakujem veeelmi pekne. Nateraz mi to je jasné, skúsim ich urobiť na Veľkú noc a potom sa uvidí, či som všetkému porozumela. Martin je pre mna príliš daleko, ale dakujem za pozvanie, cením si to. Pekný den prajem. Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe áááááách jaj,darmo sa nehovorí,že raz vidieť ako sto krát počuť.Najlepšie by bolo keby ste niektorá čo to práve idete robiť hodili sem videopostup aby ste nemuseli cestovat napr.do Martina.Ja som to tiež musela najprv vidieť,potom sa mi to 2x podarilo iba na 50%,a odvtedy to ide na 200% Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe (rofl,často špice robievam,takže tá rutina je najlepšia prax.Momentálne mám zdr.problémy,takže nepečiem a nehodím ani fotopostup,snád niektorá z vás pomôže.A ešte jedna dobrá "vychytávka"k tým špicom - koňak netreba nalievať lievikom - kúpte si v lekárni 20 ml inj.striekačku,ide to perfektne a bez strát. Slnko

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam tieto spice som nedavno robila a mozem s istotou napisat,ze boli fantasticke a dokonca mam opat na ne objednavku,co som rada Úsmev dakujem za super receptik

Som ich dnes skúšala...Ked som robila súdky, tak celkom ok, držali , nepadali....Potm som tam dala plnku...polka z nich sa pováľala a vytieklo to .. PlačemPlačem sklamaná totálne....

Perfektne su, skusala som ,sice na prvy krat nevyzerali ako z obchodu,ale drzali a chutili vyyyyborne.dakujem za receptik :-)

 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama