
Výborné špice z vareného krému s čokoládou a Cerou sú plnené vaječným likérom.
10 | kusy | detské okrúhle piškóty |
250 | gramov | čokoládová poleva |
Krém: | ||
90 | millilitrov | voda |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
1 | polievková lyžica | Solamyl |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
125 | gramov | čokoláda |
125 | gramov | Cera |
Náplň: | ||
250 | millilitrov | vaječný likér |
40 | gramov | šľahačka v prášku |
Krém:
Z vody, múky, Solamylu a cukru uvaríme hustú kašu. Do ešte horúcej kaše hneď pridáme čokoládu a Ceru a miešame, kým sa nám všetko neroztopí a necháme vychladnúť.
Náplň:
Likér vyšľaháme so šľahačkou ale nie úplne do tuha.
Na spodok môžeme upiecť buflery alebo použijeme okrúhle detské piškóty. Tie potrieme čokoládou, aby nám ich likér nerozmočil.
Potom naň striekame krém pomocou špičky na likérové špice, dáme na chvíľu do chladničky, aby nám krém stuhol, potom plníme náplňou.
Vrch špicu uzavrieme krémom (ozdobnou špičkou) a nakoniec máčame v čokoláde.
Ďalšie recepty
idem to upraviť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá
ale postup?mám vymyslieť?
