reklama

Krémy


reklama

Ahojte, ja som tu nová a začala som po trošku piecť torty a celkom ma to chytilo, ale chcem sa opýtať, aké krémy by ste mi odporučili na tortu, či už je to biely alebo hnedý. Ja mám dva recepty aj na biely aj na hnedý, ale biely krém sa mi neurobí hladký ako by som chcela, no vždy, keď dám kašu z mlieka a Zlatého klasu do masla s cukrom, tak sa mi urobia hrudky, aj napriek tomu, že dlho šľahám a kaša je pekná hladká. Poprosila by som Vás, aby ste mi poradili, čo mám robiť, popr. nejaký iný recept a ešty by som sa chcela opýtať, či neviete, ako sa robia tie krémy na ružičky, čo robia cukrárky na videách. Ďakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

masenka, Po, 07. 02. 2011 - 12:26

Ja pouzivam zakladny krem ten,ktory pises aj ty,zo zlateso klasu a masla s cukrom. Problem moze byt v kožke,ktora sa po stuhnuti pudingu urobi na vrchu,skus hned po uvaerni pudingu potriet cely povrch Cerou a az potom to daj do chladnicky.
ALebo mas krem zdrcnutý ,potom pomoze prilievanie po trosickach roztopenu Ceru a nasledne slahanie mixerom,alebo daj misku na par sekund do mikrovlnky a potom poriadne rozmixuj

selenka, Po, 07. 02. 2011 - 12:42

hrudky castokrat vznikaju vtedy, ked pudingova masa a maslo nemaju rovnaku teplotu. Puding treba nechat vychladnut na izbovu teplotu a rovnako maslo - treba nechat zohriat na izbovu teplotu.

ja dávam puding v zime na balkón skôr mi vychladne a v lete dávam do chladničky, ale môže to byť aj preto, že keď vychladne tak hneď idem šľahať, ale maslo si vždy vyberiem skôr, lebo zo začiatku sa mi často stalo, že sa krém zdrcol.

Ja si dávam pudingový krém chladiť z hrncom do studenej vody a vrch pudingu prikryjem mikroténovým vrecúško nevznikne ti tak žiadna kožka na povrchu,ked sa mi zdá,že sa zráža po pridaní masla tak ho dám do druhého hrnca nad paru a mixujem.No naj krém sú vajcia šľahané nad parou.A hnedý krém sa mi osvedčil falošný parížsky. Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

ja hnedý krém robím nad parou, ale vyskúšam ten falošný parížsky ale kde nájdem recept? je tu v receptoch? Úsmev

erika43, Po, 07. 02. 2011 - 13:17

Zadaj do vyhladavaca falošný parižsky krem a najdes ho-je fakt uzasny Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

katka63, Po, 07. 02. 2011 - 13:18

ja najnovsie robim krem z vajec varenych v mikrovlnke a je super. Treba hladat v receptoch(Nebicko v hube, alebo take nieco, uz si presne nepamatam)

strunka, Po, 07. 02. 2011 - 13:35

3,5 dcl mlieka, 1 Zlaty klas, 200 g praskoveho cukru uvarim na puding a ten hned prelejem do cistej suchej dozy a zavriem. Necham vychladnut pri izbovej teplote.Nevytvori sa tak kozka. Zlejem trocha vody, ktora sa vytvori pri zatvorenom horucom pudingu. Pri izbovej teplote necham zohriat maslo, alebo maslo a Heru 1/2 na 1/2, vyslaham v robote a po lyziciach zaslahavam vychladeny puding. Masla davam tak 500 g, alebo 250g a 250 g Hery. A kombinujem s jahodovym dzemom do torty. Pouzivam tento krem tiez pod potah. Hnedy robim falosny parizsky.

ja varim len mlieko a Zlatý klas a potom po vychladnutí dám do masla vyšľahaného s cukrom a znova vyšľahám, ale niekedy vyskúšam aj toto, ďakujem. Úsmev

ja si uvarim puding..robievam zo smotanovo-vanilkoveho pudingu dr.oetker..a potom este za horuca pomaly primiesavam maslo..este sa mi plnka nesekla takto ani raz, nemusim sa bat,ze budu v kreme hrcka a usetrim aj cas ..ked mam maslo vmiesane tak krem este poriadne vyslaham..a ja davam maslo podla toho kolko mam pudingu..napr na 1kg pudingu dam 1kg masla (maslo si tiez davam na polovicu s margarinom)

ahoj... ja si robím mlieko 2dl, múka polohrubá 2 kopcovité lyžice, uvarím na puding, pridám do horúceho vajíčko, nechám vychladnúť, pri izbovej teplote, v tom istom hrnci, ale zakryjem si ho papierovými obrúskami, aby mi nestiekla skondenzovaná voda do kaše, prekryjem ešte mikro sáčkom a pokrievkou z hrnca... takto mi nevznikne ani kôrka z ktorej sú neskôr v kréme hrudky... ja robím tento krém s palmarínom a je naozaj dobrý, ten si vyberiem von z chladničky dávno predtým ako idem variť pudink a nestane sa ti aby sa ti zgrcol, keď spojíš vyšlahané maslo s práškovým cukrom ( 6 polievkových lyžíc) a pudingom ( po častiach)... tento krém je výborný na zamatovú roládu.. na hnedý krém pridám do polovice 2 lyžice kakaa...
a náš uplne super čoko krém na banánový koláč je 3dl mlieko, 8dkg hladká múka, 3 žĺtka spolu uvariť... do teplého dať 1 varovú čokoládu ( ja dávam figaro čokoládu na varenie) 2 lyžice kakao ( 4dkg)... nechám vychladnúť ako hore... vymiešam si 1 palmarín ( izbovej teploty) a 20dkg práškový cukor a po lyžiciach pridávam puding rovnakej teploty... super na čoko piškót, lekvár, banány na kolieska, krém a poliať čokoládou...mňamka Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

mia114, So, 12. 02. 2011 - 21:34

Ahoj
Ja vzdy ked sa mi spravia hrudky v pudingovom kreme, zoberiem ponorny mixer a premixujem a je krem hladky:o))

No aj toto môže byť dobré. Mám aj ponorný mixér tak vyskúšam. Dik Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama