reklama

krém z mrazničky

nana5 , 26. 10. 2011 - 10:29

reklama

Čaute žienky, chcem sa opýtať akú máte skúsenosť zo zmrazovaním krému .Ak spravím klasický puding zo zlatého klasu-3 dcl a 1 zlatý klas, po vychladnutí zmiešam s maslom alebo palmarínom je výborný.Raz mi časť krému zostala,tak som si ju zmrazila a chcela som tento krém po rozmrazení použiť na zákusok pre nás ku kávičke, ale po rozmrazení v ňom boli akoby jemné zrazeninky, nebol taký ako pred zmrazením. Toto isté som postrehla aj pri rozmrazení kúska torty. Čím to môže byť ? Smútok

Pozrite si aj


reklama


reklama

ahoj, ja si zvysok kremu mrazim bezne, ked ho nespotrebuje na tortu, odlozim na kolac na neskor. Zrazeninky som si nevsimla, ale skus ho rozmiesat este raz, popripade pridat trocha masla. Este moze byt, ze voda v kreme zamrzne a potom ked sa rozpusti, tak ostane tak volne a nie zaslahana v masle, tak asi preto tie zrazeninky, ale podla mna, ak preslahas este raz, nic tym nepokazis.

s pudingovymi kremami je to tak - po rozmrazeni su trocha akoby zrazene - ak ho chces pouzit treba ho troska nahriat v mikrovlnke a vyslahat este raz ak treba tak pridat aj troska masla ale ostatne kremy ako vajecne nad parou alebo parizsky alebo slahackove tak tie su OK

ja mám tiež takú skúsenosť s pudingovým krémom z mrazničky - ale dám misku s krémom do vodného kúpeľa s horúcou vodou, prešľahám ho trochu ručným mixérom, pridám trochu masla znova prešľahám a je krásne hladučký Úsmev

pudingove kremy vytiahnute z mraznicky treba trochu nahriat(dat na par sekund do mikrovlny,alebo na sporaku chvilu) a vyslhat zostane pekne a nemusite ani pridavat maslo.

tiež bežne zamrazujem pudingové krémy, vytiahnem z mrazničky, nechám pri izbovej teplote rozmraziť, vyšľahám nad parou a sú super, ako čerstvé... Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama